Premierul RM: OMS nu recomandă prelungirea vacanţei copiilor sau anulării evenimentelor gen „Mărţişor”

La un punct terestru de trecere a frontierei RM este blocat un autobuz cu pasageri din Italia, în care se află persoane cu simptome caracteristice virusului Wuhan, afirmă Ion Chicu menţionând că probabilitatea apariţiei cazurilor noi de infectare este foarte mare.
.
. (pixabay.com)

Premierul moldovean Ion Chicu susţine că pacienta infectată cu virusul Wuhan care a revenit sâmbătă din Italia, este un exemplu evident de lipsă de responsabilitate întrucât aceasta a fugit din instituţia medicală în care era internată în Italia, a urcat în avion şi a expus riscului mai mulţi oameni.

„Medicii noştri se luptă pentru viaţa ei, dar prognoza nu este una prea optimistă, deoarece are mai multe boli cronice, inclusiv diabet zaharat, hipertensiune, obezitate”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook după şedinţa de duminică dimineaţa a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică menţionând că persoanele care au venit împreună cu pacienta infectată din Italia nu pot părăsi ţara în perioada de 14 zile de carantină.

Prim-ministrul a informat că la etapa actuală Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu recomandă prelungirea vacanţei copiilor sau anulării mai multor evenimente cu participarea masivă a oamenilor, gen concertele ”Mărţisor”.

Ion Chicu a ţinut să atenţioneze că persoanele care revin în ţară nu respectă recomandările/cerinţele autorităţilor făcând apel către toţi să manifeste responsabilitate maximală. „Mai mulţi cetăţeni din diasporă introduc premeditat date eronate în fişele epidemiologice, pe care le completează. Adrese greşite, numere de telefoane inexistente.”

În concluzie, premierul moldovean a avertizat că probabilitatea apariţiei unor cazuri noi este foarte mare. „Actualmente, la un punct terestru de trecere a frontierei de stat, este examinat/blocat un autobuz cu pasageri din Italia, în care se află persoane cu simptome caracteristice acestei boli.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe