DNA, clasare de răsunet: Dosarul în care SOV acuza că i-a dat mită un milion de euro lui Tăriceanu a fost închis

DNA a clasat dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu - părintele celebrului FNI - acuza că i-a dat mită un milion de euro fostului premier Călin Popescu Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Dezvăluirea a fost făcută de g4media.ro.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

DNA a clasat dosarul actualului preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul şi ong-istul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării, se arată într-un răspuns al DNA la o solicitare a g4media.

Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, însă până acum nu s-a ştiut nimic.

"La data de 27 august 2018, procurorii anticorupţie au dispus soluţia clasării, conform art. 16 alin. 1 lit. a (fapta nu există) şi b (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege) din Codul de Procedură Penală", a arătat DNA.

Dosarul lui Tăriceanu era disjuns din dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne