Divorţul lui Dinu Patriciu: Ce s-a întâmplat la termenul de vineri

Miliardarul român, Dinu Patriciu.
Miliardarul român, Dinu Patriciu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Procesul de divorţ al omului de afaceri Dinu Patriciu a fost "mutat" la Judecătoria Buftea. Având în vedere domiciliul lui Patriciu, Judecătoria Sectorului 1, pe al cărui rol era dosarul, a declinat competenţa soluţionării acestui caz.

Prezenţi la sediul Judecătoriei Sectorului 1, Dinu şi Dana Patriciu nu au dorit să dea declaraţii.

Soţii Patriciu mai au pe rolul Judecătoriei Sectorului două procese. Într-unul dintre dosare, Dana Patriciu pretinde jumătate din averea magnatului, pe care o evaluează la 2,3 miliarde de euro. Dar pentru această sumă, ea ar fi trebuit să achite o taxă de timbru de 436 de milioane de lei.

Soţia magnatului a cerut însă ajutor public judiciar, respectiv o scutire de la această plată, afirmând că singura ei sursă de venit este pensia de arhitect, în valoare de 3.300 lei. Având în vedere aceste argumente, în luna aprilie, Judecătoria Sectorului 1 a redus valoarea taxei la 76 de milioane de lei. În plus, Dana Patriciu a primit dreptul de a achita suma eşalonat: câte 1.000 de lei pe lună, timp de 4 ani, iar restul la sfârşitul procesului.

În cel de-al doilea proces, Dana Patriciu a făcut o cerere de punere sub interdicţie a soţului, cerând să fie examinat de psihiatru pentru a se stabili dacă mai are sau nu discernământ, iar în cazul în care este declarat iresponsabil, să preia tutela acestuia şi, de asemenea, dreptul de a-i administra averea.

Expertiza efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, prezentată instanţei pe 4 septembrie, a concluzionat că Dinu Patriciu nu are nicio problemă din punct de vedere psihic, dar ultimul cuvânt îl va avea instanţa, în proces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne