“Discuţiile pentru Brexit s-ar putea prăbuşi”. Angela Merkel lansează un avertisment uimitor privind negocierile

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat liderii de afaceri că discuţiile pentru Brexit între Marea Britanie şi Uniunea Europeană s-ar putea prăbuşi. Avertismentul are loc înaintea unei întâlniri cruciale ce va avea loc în această lună în Salzburg, când liderii europeni urmează să dezbată acordul pentru Brexit propus de premierul britanic Theresa May, potrivit Express.co.uk.

Merkel a făcut comentariile în cadrul unei conferinţe de afaceri în Frankfurt.

“Nu dorim ca aceste negocieri să se prăbuşească. Dar, de asemenea, nu putem exclude acest lucru în întregime deoarece încă nu avem un acord”, a afirmat cancelarul german.

Intervenţia directă a Angelei Merkel, care până recent a rămas în mare parte tăcută cu privire la discuţiile pentru Brexit, este un indiciu suplimentar că negocierile intră într-o fază crucială.

Totuşi, Merkel a mai precizat: “Vom folosi întreaga noastră forţă şi creativitate pentru a ne asigura că va fi încheiat un acord”.

Este de aşteptat ca summitul UE ce va avea loc în oraşul austriac Salzburg, în perioada 19-20 septembrie, să fie foarte controversat.

Potrivit publicaţiei The Guardian, celelalte state membre UE vor folosi o abordare de tipul “stimulente şi pedepse” pentru a obţine concesii.

Aceste state vor cere Marii Britanii să dea mai multe detalii despre planurile sale pentru graniţa nord-irlandeză.

De asemenea, este posibil ca UE să ceară şi mai multe concesii care ar putea înfuria susţinătorii Brexitului.

Mişcarea ar putea fi periculoasă pentru premierul May, cu doar câteva săptămâni înaintea Conferinţei Partidului Conservator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe