Director de liceu arădean ceartă şi umileşte elevii veniţi la protestul anti-Dăncilă

Lucian Donţu
Lucian Donţu (Camelia Tabacu)

Directorul Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, Arad, Lucian Donţu, a certat public mai mulţi elevi care şi-au "permis" să se alăture protestatarilor anti-PSD cu ocazia vizitei premierului Dăncilă în localitate.

Indignat că elevii iau parte la mitingul anti-Dăncilă, directorul a mers până la a-l umili pe unul dintre adolescenţi, vorbind în faţa presei despre situaţia lui şcolară, mai exact acuzând că are trei corigenţe. Elevul respectiv afişa o pancartă cu mesajul "ne-am săturat de corupţie şi prostie". De asemenea, directorul le-a reproşat copiilor că lipsesc de la şcoală, şi a acuzat că tinerii au fost duşi la protest de un profesor, relatează Pro TV.

”Întrebaţi-l cât de bine învaţă copilul acesta pe care l-aţi adus aici. Cât de bine învaţă acest copil pe care l-aţi adus? Are trei corigenţe! Copii ăştia au fost scoşi de la şcoală şi aduşi aici. Este o greşeală”, a susţinut directorul în faţa presei. El l-a vizat pe un elev care ţinea în mâini o foaie de hârtie cu mesajul ”Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie”.

Directorul a încercat să-i determine pe liceeni să plece. Interesant este că în apărarea copiilor a intervenit un jandarm care l-a determinat pe Donţu să se oprească.

Prezenţa elevilor a fost observată şi de inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, care a făcut parte din delegaţia PSD ce a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ. Nemulţumită, aceasta a declarat că a cerut explicaţii conducerii şcolii: “Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune care nu avea legătură cu programul şcolar”, arată publicaţia aradon.

În consecinţă, la liceul Atanasie Marinescu a fost declanşată o anchetă internă pentru a se stabili dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, Inspectoratul Şcolar Judeţean va lua măsuri.

Materialul video poate fi vizualizat în ştirea Pro TV.

Reamintim că premierul Dăncilă a fost întâmpinată vineri la Arad, unde a mers în vizită, de protestatari care i-au strigat: "Hoţii, hoţii", "PSD, ciuma roşie", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Viorica nu uita, Aradul nu te vrea".

Cu pancarte, bannere, şi unii chiar cu tricouri albe inscripţionate cu mesajul "NIMIC", protestatarii au fost extrem de vocali şi au scandat fără încetare sloganuri anti-PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne