Şefa Tarom, demisă de PSD pentru că n-a vrut să ţină avioane la sol în ziua moţiunii de cenzură (surse)

Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor),
Razvan Cuc(Ministrul Transporturilor), (Florin Chirila/Epoch Times)

Director general al companiei aeriene Tarom, Mădălina Mezei a fost demisă marţi din funcţie. Demiterea sa vine în condiţiile în care în cadrul unei şedinţe restrânse a liderilor PSD, ţinută pe 9 octombrie, cu o zi înaintea votului pentru moţiunea de cenzură, s-a discutat posibilitatea ca TAROM să anuleze a doua zi patru curse interne cu destinaţia Bucureşti, relatează Universul.net.

Mai exact, era vorba de zborurile care decolau din Timişoara, Oradea, Baia Mare şi Suceava iar scopul ar fi fost ca unii parlamentari ce urmau să voteze moţiunea de cenzură aflaţi în acele localităţi să nu mai poată ajunge la timp în Parlament să îşi exercite votul.

Informaţia a fost confirmată de surse din PSD care au mai adăugat că a existat şi un plan B, respectiv ca în cazul în care nu pot fi anulate cursele invocându-se motive tehnice sau meteorologice, să fie cumpărate toate biletele rămase libere, având în vedere că nu toţi parlamentarii care urmau să se deplaseze la Bucureşti îşi cumpăraseră bilete.

Nu se ştiu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus în aplicare, însă un scenariu vehiculat este că acum demisia Mădălina Mezei, director general al TAROM, a refuzat să coopereze.

Subiectul a fost adus în atenţia opiniei publice şi de Ludovic Orban, acesta declarând miercuri, la B1 TV, că directorul Tarom a fost demis marţi seară, pentru că nu ar fi fost de acord să ţină la sol avioanele în ziua moţiunii de cenzură.

"Sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea. Asta se vorbeşte la Tarom, să nu credeţi că inventez", a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Înainte de declaraţia lui Orban, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat, la Antena 3, că nu este nimic adevărat şi că directorul general TAROM a fost schimbat pentru că nu a vrut să semneze un contract pentru achiziţia de avioane, aşa cum stabilise Consiliul de Administraţie, mai arată Universul.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne