Dinu Plîngău: Dodon şi socialiştii l-au înviat pe Plahotniuc. Nu este clar cui vor fi loiali noii miniştri

Blocul ACUM a vrut justiţie egală pentru toţi, a construit poduri către Occident, în timp ce Dodon, din frică şi sete nebună de putere, umilit de atâtea ori, jucând pe post de vasal al lui Voronin şi Plahotniuc, a dorit să devină un fel de „şefuleţ”, a subliniat Plîngău.
Dinu Plîngău, membru al organizaţiei de tineret al Platformei DA
Dinu Plîngău, membru al organizaţiei de tineret al Platformei DA (Epoch Times România)

În contextul ultimelor declaraţii ale fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, privind numirea unui nou Guvern la Chişinău, deputatul PPDA Dinu Plîngău, a menţionat că Dodon s-a înţeles cu democraţii să formeze o majoritate în Guvern, dar nu este clar cui vor fi loiali noii miniştri.

„Solicitarea PD-ului pentru acest vot a fost alinatele raionale cu PSRM, pentru a-şi întări organizaţiile şi funcţii de secretari de stat, şefi de direcţii, directori în unele instituţii descentralizate. Democraţii ar zice că pofta vine mâncând şi în foarte scurt timp, deputaţii PSRM-ului se vor pomeni captivii ambiţiilor bolnave ale unui om care va pierde totul”, a scris Plîngău într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Greşeala Blocului ACUM a fost că a crezut „prea mult în oameni. Trădarea nu o scoţi atât de uşor din ADN-ul unor oameni şi nu mă refer la trădarea lui Dodon, nimeni nu l-a crezut pe acest om niciodată, nici atunci când a intrat cu capul plecat în Parlament”.

Totodată, deputatul PPDA a ţinut să puncteze că îşi aminteşte foarte bine evenimentele din iunie 2019, când Dodon a păşit pragul Parlamentului pentru a se întâlni cu deputaţii blocului ACUM.

„Era umil, plin de frică şi fără pază. Un ditamai „pişidinte” căruia nu i se subordona nici paza personală. Credeam că o să plângă la un moment dat. Zicea că l-a trădat pe Plahotniuc şi că nu mai are nimic în comun cu acest om şi că e determinat să meargă până la capăt cu blocul ACUM. Noi eram calmi şi pragmatici şi am reuşit să obţinem întregul guvern şi toate comisiile parlamentare.

Noi nu ne temeam nici de dosare, nici de filmuleţe, iar toate ambasadele erau de partea noastră, aveam şi avem un suport popular pe care nu-l poţi cumpăra şi care se obţine doar prin acţiuni, luptă şi sinceritate. Dacă am fi fost de partea răului, astăzi blocul ACUM era să fi la guvernare, însă fără nici o speranţă de schimbare”, se mai arată în postarea lui Plîngău.

Plîngău a mai adăugat că Blocul ACUM a vrut justiţie egală pentru toţi, a deblocat asistenţa macrofinanciară şi a construit poduri către occident, în timp ce cineva din frică şi sete nebună de putere, umilit de atâtea ori, jucând pe post de vasal al lui Voronin şi Plahotniuc a dorit să devină un fel de „şefuleţ”, chiar şi pe o perioadă atât de scurtă.

„Blocul ACUM va reveni la guvernare într-un timp foarte scurt, iar PD-ul are toate şansele acum să se reformeze şi să scape de trecutul său toxic, cât şi de liderul care i-a adus în acesta situaţie, în care chiar şi în momentele dificile nimeni nu vrea să se asocieze cu această formaţiune”, a conchis Dinu Plîngău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe