DIICOT din România confirmă începerea urmăririi penale în care este vizat Plahotniuc

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (jurnal.md)

Numele liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, figurează în dosarul penal înregistrat la Direcţia de Investigare a Infracţiunii de Criminalitate Organizate şi Terorism (DIICOT) din România.

UNIMEDIA informează că DIICOT a răspuns unei solicitări în care se menţionează că este dispusă începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj şi spălare de bani”.

”În prezent se efectuează cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor şi stabilirea corectă a situaţiei de fapt, iar alte detalii nu pot fi comunicate”, precizează organul de investigare.

Menţionăm că ordonanţa de începere a urmăririi penale în care este vizat şi liderul PDM, semnată pe 17 aprilie a.c. de către Raluca Negulescu, se bazează pe sesizarea depusă de controversatul om de afaceri moldovean, Veaceslav Platon.

În replică, purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gămurari, a dezminţit faptul că Vlad Plahotniuc ar fi vizat în vreun dosar penal pe teritoriul României. Acesta a calificat informaţia apărută în presă, drept „un fals grosolan”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe