Diaconescu a discutat joi, la Bruxelles, despre Afganistan,Pakistan şi vecinătatea sudică a UE

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a participat joi, la Bruxelles, la o reuniune a şefilor diplomaţiei din UE cu omologii din statele candidate, principalele subiecte abordate au fost situaţia de securitate din Afganistan şi Pakistan, precum şi evoluţiile recente din vecinătatea sudică a UE.

Întâlnirea desfăşurată în marja Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Ministrul român de externe a subliniat necesitatea unui angajament pe termen lung al UE în Afganistan, în strânsă coordonare cu NATO şi ceilalţi parteneri internaţionali.

Totodată, el a evidenţiat faptul că procesul de stabilizare din Afganistan trebuie abordat într-o manieră comprehensivă, în parteneriat cu statele regiunii. În context, a menţionat rolul cheie deţinut de Pakistan.

În cadrul discuţiilor referitoare la vecinătatea sudică, ministrul a reiterat sprijinul României pentru procesele de transformare democratică din regiune, precum şi pentru implicarea continuă şi substanţială a UE în sprijinirea acestora.

El a precizat că un prim test va fi organizarea de alegeri libere, corecte şi transparente în statele regiunii.

Diaconescu apreciat, totodată, că, pentru a menţine perspectiva pozitivă a Primăverii Arabe, sunt necesare progrese în cadrul procesului de pace din Orientul Mijlociu, inclusiv o revenire neîntârziată a părţilor la masa negocierilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne