Dezbatere pe tema votului prin corespondenţă - iniţiativă USR

După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor şi a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătăţirea votului prin corespondenţă şi organizează o dezbatere pe acest subiect.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

USR va organiza miercuri, 28 februarie, de la ora 14, la Parlament, o dezbatere pe tema votului prin corespondenţă, cu prezenţa reprezentanţilor instituţiilor competente în domeniu şi a societăţii civile interesate.

"Reforma electorală a fost şi este una dintre priorităţile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor şi a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătăţirea votului prin corespondenţă.", explica Uniunea Salvati Romania legat de iniţiativa organizării acestei dezbateri.

”Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalităţi alternative de vot şi la românii din ţară, nu doar din străinătate, la parlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Modificările şi completările sunt substanţiale, fiind făcute la nu mai puţin de 3 legi. Ele includ şi facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate fără forme legale. Ne dorim ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidenţiale din 2019, astfel încât să nu mai existe cozi uriaşe la secţiile de votare şi restrângeri ale dreptului la vot”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi iniţiator al propunerii legislative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne