Deutsche Bank ratează acordul cu autorităţile americane. Acţiunile scad dramatic

Acţiunile gigantului financiar Deutsche Bank au scăzut puternic luni dimineaţă după ce banca a ratat obţinerea unui acord cu SUA pentru scăderea penalităţii şocant de mari impuse de Washington
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Acţiunile Deutsche Bank, cel mai mare conglomerat financiar din Europa, au scăzut puternic luni dimineaţă, după ce banca a ratat obţinerea unui acord cu autorităţile americane, privitor la reducerea amenzii primite de la Departamentul de Justiţie al SUA.

Cu căteva săptămâni în urmă, Deutsche Bank a primit din partea SUA o amendă surprinzător de mare - 14 miliarde USD - imediat după ce Apple a primit o penalitate la fel de mare din partea UE.

După ce au fost publicate informaţii legate de întârzierea obţinerii unui acord, acţiunile Deutsche Bank au scăzut dramatic. Astfel, la începutul şedinţei de tranzacţionare, pierderea de valoare era de peste 2%.

CEO-ul Deutsche Bank, John Cryan, s-a aflat în SUA pe fondul lansării de către FMI a unui nou raport global de stabilitate financiară şi a reuniunilor de toamnă ale Băncii Mondiale.

Săptămâna trecută, informaţii despre o eventuală înţelegere dintre Cryan şi Departamentul de Justiţie al SUA au întrerupt căderea masivă a acţiunilor Deutsche Bank, dar tendinşa a continuat după ce a SUA a dat dezminţire.

Deutsche Bank este analizată atent de către investitori, atât din cauza pedepsei şocant de mari, cât şi din cauza expunerii sale la produse financiare derivative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie