Desfiinţarea Secţiei Speciale. Viorica Dăncilă aruncă pisica la magistraţi

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

O decizie privind o posibilă desfiinţare a Secţiei de anchetare a magistraţilor (secţie înfiinţată prin eforturile PSD), aşa cum cere GRECO, trebuie luată de asociaţiile de magistraţi, pentru că politicul nu trebuie să intervină în actul de justiţie, a susţinut vineri premierul Dăncilă.

Întrebată, vineri, despre raportul critic al GRECO, Dăncilă a susţinut că acesta trebuie analizat de către asociaţiile de magistraţi, între care ar trebui să existe un consens, relatează Hotnews.

"Toate rapoartele, fie că vorbim de GRECO, fie că vorbim de raportul Comisiei de la Veneţia trebuiesc analizate cu foarte multă atenţie, iar răspunsurile trebuie date de asociaţiile de magistraţi, din partea magistraţilor. Anumite aspecte din raportul GRECO nu ţin efectiv de Ministerul Justiţiei, nu ţin de Guvernul României şi multe dintre ele chiar au provocat o dezbatere între asociaţiile de magistraţi. Cred că trebuie să se creeze un consens la nivelul asociaţilor magistraţilor şi să dăm pe urma un răspuns", a declarat Viorica Dăncilă, cerând aproape imposibilul în condiţiile în care în spaţiul public circulă informaţia că unele asociaţii de magistraţi sunt în siajul puterii.

"Au fost opinii şi pro şi contra (ale magistraţilor -n.r.). Am văzut ce a spus UNJR. Eu cred că o decizie trebuie luată de magistraţi, nu cred că politicul trebuie să intervină, nu cred că trebuie să intervenim în actul de justiţie", a adăugat Dăncilă.

Reamintim că înfiinţarea acestei controversate Secţii - văzute de Opoziţie, parte din societate civilă şi de numeroşi magistraţi drept un instrument pentru intimidarea, ba chiar mazilirea judecătorilor şi procurorilor incomozi - este opera PSD-ALDE. Cele două formaţiuni au ignorat toate obiecţiile venite atât din plan intern cât şi extern şi au mers mai departe neabătut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne