Decizie finală: Dragnea îşi va executa pedeapsa la Rahova, în regim închis

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Comisia Penitenciarului Rahova a decis, marţi, că Liviu Dragnea îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova, în regim închis. Luni a fost ultima zi de carantină pentru fostul lider PSD. Potrivit unor surse judiciare, Dragnea ar fi făcut o cerere să-şi execute pedeapsa de 3 ani şi 6 luni la Rahova, pentru a fi mai aproape de familie, informează Adevărul.ro.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, “regimul închis” se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsă cu închisoare pe o durată mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani.

Condamnaţii care sunt supuşi acestui regim închis sunt cazaţi, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Există însă posibilitatea ca acestea să poată presta muncă şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne