Decizie controversată a lui Iohannis. Consilier cu masterat la SRI

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Şeful statului a numit-o pe Diana Loreta Păun în funcţia de consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică, alegerea preşedintelui generând noi controverse, pe fundalul temerilor legate de rolul pe care Serviciile îl joacă în stat.

Păun este manager al Institutului Naţional de Endocrinologie - PARHON (2006-2015), medic endocrinolog şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Nu aceste aspecte au generat însă discuţii ci faptul că, potrivit CV-ului său, noul consilier a urmat studii universitare de masterat la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul".

Potrivit site-ului SRI, Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" este instituţia de învăţământ superior din Serviciul Român de Informaţii care pregăteşte ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate.

"Noul consilier pe sănătate al preşedintelui Klaus Iohannis are, pe lângă cei aproape 10 ani în funcţia de director la Institutul Parhon, un masterat la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". Această academie este "instituţia de învăţământ superior din Serviciul Român de Informaţii (SRI) care pregăteşte ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate". Doamna dr. Loreta Păun deţine la această academie un masterat în management educaţional în cultură de securitate. Pas cu pas vom avea o sănătate securizată.", comentează Vlad Mixich, unul din cei mai titraţi jurnalişti pe domeniul medical, în legătură cu alegerea preşedintelui.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne