David Rockefeller moare la vârsta de 101 ani

Unicul nepot în viaţă al lui John D. Rockefeller şi fost şef al Chase Manhattan, David Rockefeller, a murit la vârsta de 101 ani.
David Rockefeller.
David Rockefeller. (Getty Images)

David Rockefeller, renumitul bancher şi filantrop a cărui familie a controlat banca Chase Manhattan timp de peste un deceniu şi a influenţat scena financiară globală, a murit luni în locuinţa sa din Pocantico Hills, New York, la vârsta de 101 ani.

Chase Manhattan a fost mult timp cunoscută sub numele de banca Rockefeller, deşi familia nu a deţinut niciodată mai mult de 5% din acţiunile băncii. Totuşi, David Rockefeller a fost mai mult decât un administrator. În calitate de preşedinte şi director general în perioada anilor 1970, el a transformat-o în “banca lui David”, după cum au numit-o mulţi, extinzând operaţiunile sale internaţionale.

Totuşi, statutul său a fost mai mare decât ar putea transmite orice titlu corporatist. Influenţa sa a fost simţită în Washington şi alte capitale ale lumii, pe coridoarele administraţiei din New York City, în muzee de artă, în marile universităţi şi în şcolile publice.

Rockefeller, în calitate de susţinător al intereselor economice ale SUA şi ale propriei sale bănci, a fost o forţă în afaceri financiare globale şi în politica externă a ţării sale. El a fost primit în capitale străine cu onoruri acordate unui preşedinte de ţară.

El a fost ultimul nepot în viaţă al lui John D. Rockefeller, magnatul care a înfiinţat Standard Oil Company în secolul al XIX-lea şi a construit o avere care l-a transformat în primul miliardar al Americii. Familia sa este una dintre cele mai bogate şi cele mai puternice din istoria Statelor Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe