Darius Vâlcov, condamnat la peste 6 ani de închisoare într-un nou dosar de corupţie. Decizia nu este definitivă

Darius Valcov
Darius Valcov (Epoch Times)

Darius Vâlcov, politician considerat în epoca Dragnea drept “creierul” din spatele programului de guvernare, a fost condamnat, marţi, în primă instanţă, de către Tribunalul Dolj la 6 ani şi jumătate de închisoare într-un nou dosar de corupţie, relatează G4Media.ro.

Vâlcov este acuzat de DNA de luare de mită, mai precis că, în perioada când a fost primar al Slatinei, ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu Primăria Slatina. Contractele respective erau pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din localitate precum şi lucrări de extindere a reţelei de apă din judeţul Olt.

De asemenea, într-un alt dosar penal, al treilea la număr, fostul primar a primit 8 ani de detenţie efectivă pe data de 8 februarie 2018. Vâlcov a fost găsit vinovat, de un complet de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o mită de 6,2 milioane de lei. Apelul în cazul respectiv a fost suspendat până la o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei Curţii Constituţionale privind constituirea nelegală a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

“În perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunţător în cauză, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA”, potrivit rechizitoriului.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne