Dăncilă, prima reacţie după alegeri: Categoric nu-mi dau demisia. Cred că e a 20-a oară când mi-o cere Iohannis

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică seară, la Antena 3, că nu are de gând să îşi dea demisia din funcţie în urma europarlamentarelor şi a votului pe referendum, aşa cum i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis.

"Greu de spus (dacă o moţiune de cenzură va trece - n.r.), dar eu am încredere că nu va trece. Spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României. Şi eu cred că o moţiune nu va trece. Am vrut să vedem dacă Opoziţia vine cu un program, pentru că, dacă depui o moţiune de cenzură, trebuie să vii şi cu un program de guvernare, cu un candidat pentru prim-ministru. Să vedem dacă Opoziţia poate face acest lucru şi poate coagula o majoritate în Parlamentul României", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Şefa Executivului s-a arătat, de asemenea, nemulţumită de atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis.

"Categoric nu (îmi dau demisia - n.r.). Domnul preşedinte Iohannis m-a obişnuit cu acest mod de abordare. Cred că e a 20-a oară când cere demisia premierului şi a Guvernului. Asta nu înseamnă că noi spunem 'da'. Guvernul poate cădea în urma unei moţiuni de cenzură, prin votul Parlamentului. Dacă se întâmplă aşa, atunci trebuie să respectăm votul Parlamentului. Dacă nu, vom continua guvernarea, vom continua să venim cu măsurile pe care ni le-am asumat în programul de guvernare", a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a fost contactată pe parcursul zilei de către lideri ai Opoziţiei sau de către preşedintele României, pentru a i se cere demisia, premierul a replicat: "Nu, categoric nu. Nu am vorbit cu nimeni. Nu m-a contactat nimeni, nu am vorbit cu nimeni şi nu cred că era oportun să o facă".

Reamintim că, în această seară, şeful statului i-a cerut din nou, de la Cotroceni, premierului României să facă pasul în spate:

"PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare. Nimic n-au făcut, nimic n-au primit. Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 până astăzi, şi asta arată cum văd românii această guvernare pesedistă eşuată. Este clar că acest - cum am mai clasificat – acest accident al democraţiei româneşti care este guvernarea PSD trebuie să dispară! În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece! Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel! Şi dacă îmi daţi voie, dragi români, să închei pe o notă optimistă: vă mulţumesc, aţi votat! Aţi votat pentru România Europeană, pentru România corectă, cinstită, dreaptă, pentru România prosperă şi sigură".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne