Dăncilă în corzi. Reporter: Ca preşedinte reprezentaţi ţara. Cum o veţi face dacă nu vorbiţi bine nici limba română?

Viorica Dancila in vizita in Vrancea
Viorica Dancila in vizita in Vrancea (Realitatea de Vrancea)

Aflată în turneu electoral în judeţul Vrancea, Viorica Dăncilă a avut parte la Focşani de câteva întrebări incomode din partea jurnalistului Sebastian Oancea de la Realitatea de Vrancea. După ce a întrebat-o dacă a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis, acesta i-a plasat o întrebare cu efect de ghilotină şi anume, cum va reuşi ea să reprezinte ţara pe plan extern dacă nu cunoaşte nicio limbă străină şi nici limba română nu o vorbeşte corect.

Întrebată de jurnalist, după ce ieşise dintr-o biserică, dacă a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a răspuns: „Da. Să îi dea Dumnezeu gândul cel bun şi să voteze Viorica Dăncilă”.

Candidata PSD la prezidenţiale a mai fost întrebată dacă îşi dă demisia de la conducerea PSD în cazul în care nu intră în turul doi. Preşedinta social-democraţilor a răspuns: „Nu există să nu intrăm în turul doi, pentru că sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis, pentru că ceilalţi am văzut că au ascultat ordinele candidatului Iohannis atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură. Cei care ascultă ordinele nu pot fi contracandidaţi decât, probabil, soldaţi disciplinaţi”.

Acelaşi jurnalist şi-a continuat seria de întrebări incomode pentru şefa PSD-ului.

Reporter: Dar ştiţi că unul dintre atributele preşedinţiei este reprezentarea externă. Dumneavoastră cum credeţi că o să vă descurcaţi în condiţiile în care nu ştiţi nicio limbă străină şi nici cu româna nu prea vă descurcaţi?

Dăncilă: Să ştiţi că să jigneşti este atributul oamenilor slabi care nu au argumente.

Reporter: Dar eu nu vă jignesc. Este o realitate asta.

După această remarcă, Oprişan a sărit în "salvarea" social-democratei intervenind în dialogul dintre cei doi spunând: Nu mai răspundem la întrebări.

Vă invităm să urmăriţi dialogul dintre cei doi în materialul video, de la minutul 14:21.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne