Dăncilă: Nu mi-e teamă de evaluarea anunţată de Dragnea. Sper să-i conving pe colegi să nu mergem pe restructurare

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la Bacău, că va încerca să îşi convingă colegii din Comitetul Executiv Naţional al PSD să susţină varianta remanierii, nu a restructurării Guvernului, contrar voinţei şefului său de partid. În acelaşi timp, a ţinut să transmită că nu îi este frică de evaluarea anunţată de Liviu Dragnea.

"Da, este normal să avem un Comitet Executiv Naţional în care să vorbim şi despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs şi la obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii - remaniere sau restructurare. Eu sper să-i conving pe colegii din Comitetul Executiv ca să nu mergem pe restructurare, deci îmi menţin punctul de vedere", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va respecta decizia CEx-ului, oricare va fi ea, şefa Executivului a răspuns: "Vom discuta în Comitetul Executiv".

Presa a vrut să ştie, de asemenea, dacă premierului îi este temă de o eventuală pierdere a funcţiei, în contextul în care şeful PSD a anunţat o evaluare după alegerile europarlamentare.

"Nu, nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un Guvern politic. Avem susţinerea partidului, avem susţinerea preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi. Dar eu cred că îndeplinirea programului de guvernare în procent de 73% este un lucru bun şi cred că acest lucru va fi apreciat de partid. Este normal, noi avem o foaie de parcurs, avem obiective în programul de guvernare cu termene, termenele le ştie fiecare ministru în parte şi trebuie, aşa cum cerem şi în teritoriu, ca pentru fiecare lucrare să existe o foaie de parcurs şi termene bine stabilite, şi pentru miniştrii cabinetului există aceeaşi abordare. Şi, în funcţie de îndeplinirea lor, vedem dacă un ministru pe portofoliul respectiv şi-a îndeplinit programul de guvernare sau nu şi, bineînţeles, primul-ministru care conduce Executivul", a fost replica Vioricăi Dăncilă.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis un mesaj tranşant, la Adevărul Live, premierului Dăncilă, pe fundalul discuţiilor din spaţiul public privind ruptura dintre cei doi.

"Până acum, da (a fost un premier bun -n.r.). Eu mă aştept că fiecare să nu uite de ce au fost puşi unde au fost puşi. Eu am relaţii personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relaţii personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta, şi nu consideră că i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient", a declarat Dragnea.

Cât despre controversa privind modul de înlocuire a miniştrilor, via remaniere sau restructurare, liderul PSD a precizat că nu ştie cum se va finaliza.

"Habar n-am. Noi am susţinut cu toţii că nişte miniştri trebuie înlocuiţi. A fost o discuţie pe procedură. Aproape toată lumea i-a spus doamnei premier că Iohannis nu va da curs propunerilor. Intenţia e ca un Guvern să fie complet. În Comitetul Executiv Naţional va fi din nou o discuţie", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne