Dăncilă, despre votul prin corespondenţă: "Noi nu ştim la fiecare român plecat care e adresa!"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Întrebată miercuri care este poziţia PSD faţă de votul prin corespondenţă şi votul electronic, premierul Dăncilă a evitat un răspuns tranşant, afirmând însă că este "foarte greu să oferim această oportunitate de a beneficia toţi românii de votul prin corespondenţă." Motivul invocat de Dăncilă? Nu se ştie "la fiecare român plecat care este adresa."

"Noi nu suntem împotriva votului prin corespondenţă sau a votului electronic. Dar eu cred că trebuie să găsim o modalitate astfel încât chiar să tratăm cu foarte mare seriozitate votul românilor din diaspora. Votul prin corespondenţă, noi nu ştim la fiecare român plecat care e adresa.

E foarte greu să oferim această oportunitate de a beneficia toţi românii de votul prin corespondenţă. Noi ne-am gândit chiar la un alt aspect. Să avem un vot anticipat prelungit, să lăsăm mai multe zile de vot pentru cei din diaspora. Eu, azi în textul pe care l-am avut ca răspuns la moţiune, am mai spus un lucru: noi suntem deschişi la orice alternativă care arată deschidere şi care ajută votul din diaspora", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Adevărul.

Premierul Dăncilă - care, reamintim, deşi la alegerile din 26 mai românii din diaspora au stat la cozi infernale pentru a putea vota, a refuzat să prelungească programul de vot - a mai susţinut ieri că, dacă ambasadorii şi Opoziţia "vine" cu ideea deschiderii mai multor secţii de votare, Guvernul va fi dispus să asigure proiecţia bugetară pentru ca acestea să funcţioneze cât mai bine.

"Mai mult decât atât. Am spus că dacă ambasadorii, Opoziţia, vine cu deschiderea a mai multor secţii de votare, mai mult decât a celor peste 400 de secţii de votare, atunci Guvernul României va fi dispus să asigure proiecţia bugetară pentru ca acestea să funcţioneze cât mai bine. Deci avem toată deschiderea. Dar eu cred că trebuie să începem să gândim constructiv. Nu trebuie numai să acuzăm pe cineva, să venim cu o obiecţie. Trebuie să venim şi cu soluţii. Dacă ne aşezăm la masă şi avem înţelepciunea să găsim o soluţie, toate partidele politice, o soluţie care să ofere posibilitatea tuturor cetăţenilor să voteze, noi aveam toată această deschidere", a declarat Dăncilă.

Reamintim că, potrivit unei anchete publicate pe platforma Dela0.ro, pe 26 mai PSD şi UDMR au sabotat în mod premeditat procesul electoral din diaspora prin faptul că, deşi au desemnat reprezentaţi în secţii de votare din afara ţării, ulterior, pe foarte mulţi dintre ei nu i-au mai trimis efectiv la faţa locului, absenţa acestora îngreunând în mod semnificativ procesul electoral şi generând cozi uriaşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne