Dăncilă, apel către "toţi cei care îşi iubesc ţara". Forţe obscure ar vrea "cu orice chip" să nu avem autostrăzi

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a abordat marţi, în cadrul declaraţiei de presă făcute înaintea şedinţei de guvern, chestiunea infrastructurii de transport, făcând un apel la “toţi cei care îşi iubesc ţara” să pună umărul la acest proiect.

“Nu în ultimul rând s-a vorbit despre cea mai acută problemă, infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile, în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe “repede înainte”. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România”, a declarat Dăncilă.

Premierul a vorbit despre presupusele "blocaje artificiale" cu care se confruntă din partea unor cetăţeni, atunci când vine vorba despre lucrările în acest domeniu.

“Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti – Sibiu a fost contestat de trei persoane: doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de conducte pentru mamifere mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit Voricăi Dăncilă, o serie de alte proiecte, care erau blocate ani de zile din acest motiv, astăzi au intrat în linie dreaptă.

“Deja am îmbunătăţit legislaţia pentru a scăpa de aceste blocaje şi am extins legea parteneriatului public privat, posibilitatea de a realiza cât mai multe proiecte de infrastructură în paralel. Chiar la această oră, ministrul transporturilor Răzvan Cuc se află în Parlament la şedinţa comisiilor reunite, juridică şi industrii, pentru a susţine modificările atât de necesare la legea achiziţiilor aşa cum am promis“, a mai adăugat Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne