Dacian Cioloş, printre primii la vot: "Va fi un vot semnal pentru cei care conduc astăzi România"

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, s-a prezentat duminică dimineaţa în jurul orei 8:00 la urnă în Zalău, pentru a vota. La ieşirea din secţia de votare, preşedintele PLUS şi-a exprimat convingerea că românii ştiu acum „de ce să voteze şi pentru alegerile europarlamentare dar şi pentru referendum” şi că, „acest vot va avea un efect mult mai mare decât a trimite 32 de români în PE”.

„Foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017, când stăteam în stradă; mulţi dintre românii supăraţi că n-au votat la timp în 2016. Iată că a venit ziua când putem să ne transmitem un mesaj foarte clar, ferm şi mult mai eficient decât stând în stradă, şi anume prin vot. Sper să fie cât mai mulţi români care să ia decizia ca astăzi să meargă la vot. [...] Sunt absolut convins că foarte mulţi români ştiu acum exact de ce să voteze şi pentru alegerile europarlamentare dar şi pentru referendum. Sunt convins că acest vot va avea un efect mult mai mare decât a trimite 32 de români în PE. Va fi un vot semnal pentru cei care conduc astăzi România. E important să facem acest pas astăzi”, a declarat liderul partidului din opoziţie.

De asemenea, fostul premier tehnocrat a declarat că a preferat să voteze la Zalău pentru că este oraşul în care îşi are domiciliul şi a dorit să îşi facă datoria de cetăţean în locul în care s-a născut.

„Am votat la Zalău pentru că de când am drept de vot, aici votez. Aici am domiciliul. Sunt locurile de care mă simt legat şi am vrut să îmi fac datoria de cetăţean aici, în locul în care m-am născut. E important oricum să votăm. La alegerile de astăzi se poate vota la orice secţie de vot deschisă pe teritoriul României sau în străinătate, secţie de vot deschisă de către autorităţile române. Important este să mergem la vot. Am venit cu fratele meu. Mama are şi ea tabieturile ei. O să vină să voteze după ce iese de la biserică”, a precizat Dacian Cioloş.

Liderul a mai subliniat că simte „o mobilizare foarte bună şi în oraşe, dar şi în sate”, căci în urma votului de azi, speranţa poate fi transformată în fapte.

„Sunt foarte mulţi care aşteaptă această zi, pentru că în urma acestui vot transformăm, în sfârşit, şi deznădejdea în speranţă, dar mai ales putem transforma speranţa în fapte, în decizii care pot fi luate în perioada următoare. Este semnalul pe care îl vom da celor care ne conduc astăzi”, a concluzionat liderul politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne