Cutremur puternic loveşte Grecia şi Turcia. Mii de turişti rămân fără vacanţe

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite după ce un cutremur puternic a lovit în largul coastei Turciei în cursul nopţii, declanşând un tsunami care a lovit staţiunile turistice din Marea Mediterană şi Marea Egee, afectând mai multe clădiri în regiune.
Pagube produse de un cutremur pe insula elenă Kos, 21 iulie 2017.
Pagube produse de un cutremur pe insula elenă Kos, 21 iulie 2017. (Captură Foto)

Epicentrul cutremurului de magnitudine 6,7 a fost stabilit de USGS ca fiind în apropiere de staţiunea turcă Bodrum. Coasta turcă din Marea Egee şi staţiunile de vacanţă elene de pe insulele Kos şi Rhodos au fost cel mai puternic afectate.

Turiştii aflaţi în vacanţă au fugit din hoteluri după ce valurile tsunami au lovit plajele, au inundat hoteluri şi baruri, şi au mutat automobile şi ambarcaţiuni pe străzi.

Pe insula elenă Kos, doi turişti – unul din Suedia şi altul din Turcia – au fost ucişi după ce au fost striviţi de tavanul prăbuşit al unui bar. Anumite părţi al moscheei istorice din Kos s-au prăbuşit de asemenea, şi echipele de salvare au căutat în această dimineaţă printre dărâmături eventuali supravieţuitori.

Primarul insulei Kos a declarat că cel puţin 100 de persoane au fost rănite, inclusiv turişti, şi că insula a fost puternic afectată de tsunami. Zeci de mii de turişti şi-au petrecut noaptea în aer liber, după ce cutremurul a provocat panică pe insulă.

În Turcia, cel puţin 70 de persoane au fost internate în spitale din staţiunea Bodrum. Cutremurul a provocat un incendiu puternic în staţiune, după ce un stâlp de curent s-a prăbuşit la pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe