Curtea de Apel respinge reorganizarea Ministerului Finanţelor propusă de Florin Cîţu. Decizia nu este definitivă

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis marţi să suspende executarea reorganizării Direcţiei Generale de Trezorerie şi Contabilitate Publică - postul de director general până la pronunţarea instanţei de fond, informează Hotnews.ro. Decizia vine după ce, în prima parte a anului, Ministerul de Finanţe pierdea la Curtea de Apel în faţa lui Ciprian Badea în speţa privind propunerea ministrului Florin Cîţu de reorganizare a Ministerului Finanţelor, astfel că reorganizarea direcţiei juridice a fost suspendată.

De această dată, însă, reclamantul este Valentin Mavrodin, iar decizia judecătorilor nu este definitivă.

Potrivit sursei citate, faptul că Ministerul Finanţelor şi Guvernul pierd pe acelaşi act normativ de două ori poate fi un semn că s-ar impune necesitatea unei analize din partea autorităţilor, asupra stabilităţii funcţiei publice, ţinând cont că fiecare ministru nou sosit încearcă să-şi impună propriii oameni în diverse posturi prin reorganizări.

În cazul lui Ciprian Badea, Curtea de apel a constatat, printre altele:

- Contradicţie între două documente: Nota de fundamentare privind reorganizarea Ministerului Finanţelor spune că Direcţia juridică funcţiona greoi, dar un raport din decembrie 2019 arată opusul.

- Un indiciu de nelegalitate este nerespectarea termenului de 30 de zile pentru a sta în dezbatere publică actul normativ.

- Curtea de Apel a constatat că lipseşte avizul Consiliului Legislativ pentru forma în care acest act normativ a fost adoptat.

Reamintim că Florin Cîţu a fost acuzat recent că a desfiinţat un departament din Ministerul de Finanţe care trebuia să se judece cu părinţii săi. Potrivit stiripesurse.ro, Cîţu ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său.

"Familiei Cîţu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cîţu, care ar trebui să se judece cu părinţii ministrului. Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul", scrie sursa citată.

Articolul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne