Curtea de Apel Chişinău a respins sesizarea PL privind excluderea lui Plahotniuc din cursa electorală

Curtea de Apel Chişinău
Curtea de Apel Chişinău (facebook.com)

Curtea de Apel Chişinău a respins sâmbătă, 9 februarie, ca neîntemeiat demersul Partidului Liberal de a-l exclude pe liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, din cursa electorală deoarece ar fi „depus o declaraţie incorectă de avere şi interese care nici pe departe nu reflectă partea cea mai mare a proprietăţilor sale”.

Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă a anunţat că a depus recurs La Curtea Supremă de Justiţie împotriva hotărârii Curţii de Apel. „O să facem tot, până o să demonstrăm că instituţiile sunt ridicole, că nu mai sunt instituţii de fapt, că îl acoperă pe Plahotniuc, şi astfel statul nu este stat.”

Potrivit radiochisinau.md, în ianuarie, judecătoria Ungheni a respins o altă cerere de excludere a candidaturii lui Plahotniuc, formulată de candidatul blocului ACUM Ion Terguţă, care afirma că preşedintele PDM ar fi încălcat prevederile Codului Electoral în crra ce privelte strângerea semnăturilor pe listele de susţinători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe