Cursa pentru şefia Parchetului General. Toader s-a hotărât: respinge toţi candidaţii

Ministrul Justiţiei va anunţa astăzi pe cine va propune pentru a prelua frâiele Parchetului General.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

UPDATE: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat pentru G4Media.ro că i-a respins miercuri pe toţi cei patru candidaţi la şefia Parchetului General, iar procedura va fi reluată.

* * *

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, la finele interviurilor cu aspiranţii la şefia Parchetului, că decizia privind candidatul pe care-l va propune pentru a deveni procuror general a fost deja luată şi că va comunica în cursul zilei de miercuri rezultatul comisiei de interviu.

"Decizia e luată. Am trecut azi etapa interviului şi precum spuneam la Ministerul Justiţiei dimineaţă, în cursul zilei voi comunica concluzia, rezultatul Comisiei de interviu. Deci azi veţi avea rezultatul, după cum azi am dat rezultatul cu privire la selecţia candidaţilor care vor să devină procurori europeni", a declarat Tudorel Toader, citat de Medifax, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că astăzi cei patru candidaţi la şefia Parchetului General au susţinut un interviu la Ministerul Justiţiei, în faţa unei comisii conduse de Tudorel Toader. Cei patru sunt actualul procuror general Augustin Lazăr, fostul şef DIIOCT Daniel Horodniceanu - un critic al modificărilor legilor justiţiei - , fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea - care a participat la protestul magistraţilor de la Bruxelles -, şi procurorul DIICOT Marian Drilea, care, în timpul interviului, a criticat modul în care Lazăr s-a raportat la Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne