Cum se fac marile averi. Rise Project: Ştefănescu, mai bogat cu 2 milioane de euro după vânzarea unui teren retrocedat ilegal

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Vocalul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, încasează 2 milioane de euro din vânzarea unui teren care a ieşit din proprietatea statului printr-o decizie de retrocedare ilegală, relatează Rise Project. Potrivit sursei citate, terenul a ajuns la Ştefănescu după un şir de tranzacţii încheiate la preţuri de faţadă şi a fost vândut de acesta la începutul anului pe 2 milioane de euro.

"Codrin Ştefănescu a vândut, la începutul acestui an, către o societate comercială din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae (47 de ani) – un teren aflat la periferia vestică a Capitalei.

Tranzacţia a fost făcută pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranşe, până în ianuarie, anul viitor.

Deocamdată, a încasat un sfert din această sumă.

Deşi, în momentul vânzării, terenul era al lui Ştefănescu, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată ar fi trebuit să nu se afle în proprietatea lui, ci în a statului!

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituţie nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic şi să ceară, printr-o acţiune suplimentară în instanţă, ca terenul lui Ştefănescu să revină în proprietatea comună a cetăţenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Ştefănescu a ajuns să încaseze astăzi, nestingherit, 2 milioane de euro din vânzarea unui bun care ar trebui să ne aparţină tuturor.

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD îl va obţine din întreaga operaţiune este de 1,336 milioane de euro", scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne