Cristian David, achitat definitiv. Iniţial fusese condamnat la închisoare pentru o mită de 500.000 de euro

Fostul ministru de interne, Cristian David, a fost adus cu mandat la DNA.
Fostul ministru de interne, Cristian David, a fost adus cu mandat la DNA. (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost achitat definitiv, marţi, în dosarul în care era acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la Cristinel Bîgiu, pe vremea când acesta era prefect, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din Buzău.

Decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

În primă instanţă, fostul ministru fusese condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani.

Reamintim că, în 2014, procurorii DNA îl acuzau pe Cristian David că ar fi pretins, în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la Cristinel Bîgiu (denunţător în acest caz), pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

"Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie", au arătat procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne