Corman elevilor din Transnistria: "Să creşteţi mari, să faceţi carte bună"

Transnistria este reprezentată de culoarea roşie.
Transnistria este reprezentată de culoarea roşie. (wikipedia.org)

Autorităţile de la Chişinău vor continua măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului prin dezvoltarea unor proiecte comune, construirea mai multor ”poduri” peste Nistru şi sprijinirea instituţiilor de învăţământ din regiunea transnistreană. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Parlamentului Igor Corman în cadrul întâlnirii pe care a avut-o astăzi cu elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol, relatează Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

Elevii au vizitat clădirea renovată a Legislativului şi au purtat discuţii cu Preşedintele Parlamentului. Vizitatorii, au fost curioşi să vadă pentru prima dată cum arată clădirea instituţiei legislative.

Igor Corman a fost ghid pentru grupul de elevi, vorbindu-le despre istoricul clădirii şi activitatea legislativă şi le-a răspuns la o serie de întrebări ale elevilor despre specificul activităţii în cadrul comisiilor permanente şi grupurilor parlamentare, programul de lucru al deputaţilor, procesul de adoptare a legilor.

”Să creşteţi mari, să faceţi carte bună, să vă implicaţi şi în viaţa politică pentru că avem nevoie de forţe noi şi să veniţi să ocupaţi locurile în calitate de deputaţi în Parlament”, a fost îndemnul Preşedintelui Parlamentului pentru elevi.

În alt context, Igor Corman a dat asigurări că sunt continuate discuţiile la subiectul reîntregirii ţării, scopul final fiind că, în procesul de integrare europeană, partea dreaptă a Nistrului să devină atractivă pentru cetăţenii de pe malul sting.

Directorul Liceului ”Lucian Blaga”, Ion Iovcev, care a participat la întâlnire, a menţionat: ”Mă bucur că nu suntem singuri şi nu suntem lăsaţi în voia sorţii. Îmi pare bine că elevii au avut această ocazie să vadă instituţia unde se întocmesc legile ţării. Astfel de vizite ar trebui să devină tradiţie nu numai pentru liceul nostru, dar pentru toate cele opt şcoli cu predare în limba română din stingă Nistrului”, a declarat Ion Iovcev.

Directorul instituţiei de învăţământ din Tiraspol a solicitat sprijin în continuare de la autorităţi, inclusiv financiar, pentru instituţiile de învăţământ din stingă Nistrului, scrie Moldpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe