Consiliu TSD cu scântei. Sturzu i-a cerut lui Dragnea să se auto-suspende, după care şi-a anunţat demisia

Tineretul Social Democrat s-a întrunit sâmbătă, în Congres, pentru a-şi alege noua conducere, ocazie cu care actualul lider al TSD, Mihai Sturzu, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de conducerea partidului.
Mihai Sturzu
Mihai Sturzu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Ulterior acestui conflict deschis cu Liviu Dragnea, Mihai Sturzu a anunţat că, probabil, în cursul zilei de luni, îşi dă demisia din partid şi a respins acuzaţiile lansate de şeful PSD.

"Am cerut suspendarea lui Liviu Dragnea în conformitate cu Codul de conduită pe care acesta l-a propus şi în concordanţă cu ceea ce scrie pe site-ul ÎCCJ. Dacă în statutul PSD nu mai poţi fi membru dacă eşti condamnat pentru corupţie, i-am solicitat lui Liviu Dragnea, pe a cărui inteligenţă mă bazez, să facă el primul pas, pentru că el spune mereu să punem interesul partidului mai presus decât cel personal", a subliniat Mihai Sturzu, citat de Agerpres.

Fostul lider al TSD susţine că, prin discursul său, a vrut să tragă un ultim semnal de alarmă în PSD. În viziunea lui, partidul trebuie să se reformeze şi trebuie să se desprindă "de PCR, FSN, practicile acestor organizaţii foarte triste".

"Am înţeles că acest domn aştepta să fie rugat să rămână, din ce am văzut eu nu l-a rugat nimeni, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla. Sunt doi ani din viaţa tineretului social democrat care or să fie trecuţi cu vedere, până la urmă", a fost reacţia lui Dragnea.

* * *

UPDATE. Replica lui Liviu Dragnea nu s-a lăsat mult aşteptată.

"Domnul aviator Mihai Sturzu mi-a propus ca după tragedia de la Colectiv el să folosească această emoţie pentru a-mi face propuneri pe care eu să nu le accept şi să se folosească de tragedie pentru a crea o mişcare publică, alaturi de care PSD să candideze pe liste. Este inadmisibil", a declarat şeful PSD, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit publicaţiei citate, observaţiile lui Liviu Dragnea au creat ropote de aplauze în sală după un mandat al lui Mihai Sturzu care a impus în TSD strict interesul personal al lui Victor Ponta, spre nemulţumirea multor organizaţii TSD din teritoriu.

* * *

"Mă întreabă mama: ce face Dragnea? Pe siteul ÎCCJ scrie 'infracţiuni de corupţie'. Nu am răspuns. Nu pot să îi spun că ÎCCJ minte", a declarat Mihai Sturzu, înainte de a preda mandatul.

Actualul lider al TSD i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende din funcţia de preşedinte al PSD, până la rezolvarea problemelor sale juridice. Mai mult, Mihai Sturzu i-a cerut lui Dragnea să convoace şi un Congres PSD.

"Domnule preşedinte Dragnea, aţi spus nişte chestiuni foarte importante la Congres şi am crezut în ele: că preşedintele are nevoie de vicepreşedinţi noi, de o conducere nouă. Am doar câteva nume, să îmi spuneţi de câte ori i-aţi văzut la televizor pe Tudose, Vlase. Ne-aţi spus: 'să nu fie liste cooperative la alegeri'. A fost plină sală şi aici sunt două posibilităţi: ori dumneavostră una spuneţi pe scenă şi alta faceţi în spatele uşilor închise, ori oamenii pe care îi promovaţi nu vă ascultă, ceea ce e trist pentru că dumneavoastră trebuie să reformaţi partidul.

Ziua de astăzi e un simbol puternic, Congresul TSD. L-am aşteptat, nu mai candidez. Haideţi să facem unul important, cu valoare simbolică. Asumaţi-vă schimbările pe care dvs. le-aţi propus pardului nostru. Faceţi dvs, ceea ce ne-aţi spus să facem mereu: puneţi interesul partidului mai presus decât interesul personal. Suspendaţi-vă conform statutului (...) Convocaţi un Congres PSD fără liste şi haideţi să ne pregătim corect pentru 2016", a declarat Mihai Sturzu, citat de Realitatea.net.

"A fost ultima încercare de a pune umărul în construcţia acestui partid. De astăzi înainte, pentru mine, există următoarea alternativă: putem continua şi să reformăm partidul şi aveţi în mine cel mai puternic aliat sau ne despărţim aici pentru că eu cred mai mult în aceste principii decât în nişte oameni", a adăugat liderul TSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne