Consilier USR, agresat fizic când a filmat camioane ale Primăriei lui Negoiţă depozitând ilegal deşeuri

foto
foto

Uniunea Salvaţi România a atras atenţia, sâmbătă, că unul dintre consilierii generali ai partidului a fost agresat fizic când a filmat camioane ale Primăriei Sector 3 depozitând ilegal deşeuri.

"Primarul Gabriela Firea susţine că noile taxe pe care vrea să le introducă ar scăpa Bucureştiul de poluare. Dincolo de faptul că nu a realizat vreun studiu de impact şi că măsura ar putea fi neconstituţională, poluarea din Bucureşti are şi alte surse, una dintre ele fiind proasta gestionare a deşeurilor şi a molozului. Octavian Berceanu, consilier general al Municipiului Bucureşti împreună cu Ana Galbenu, consilier USR Sector 3, arată dimensiunile reale ale problemei. Octavian a fost agresat fizic când a filmat camioane ale Primăriei Sector 3 depozitând ilegal deşeuri pe drumul Lunca Cetăţii din Sectorul 3, o zonă clasificată ca spaţiu verde în Planul Urbanistic General", a transmis USR.

Potrivit unei decizii a Comisiei Europene, primăriile au obligaţia să organizeze un spaţiu special pentru deşeurile din construcţii pentru ca, până la data de 31 decembrie 2020, minimum 70% dintre aceste deşeuri să fie refolosite în activităţile de construcţie. Însă, USR arată că realitatea din jurul nostru ne arată că Bucureştiul este departe de a îndeplini cerinţele Comisiei.

"Consilierul USR a depus sesizări atât la Garda de Mediu, cât şi la Poliţia Locală şi va urmări dacă instituţiile publice vor lua măsuri în privinţa deversărilor ilegale de moloz. Bucureştiul poate deveni o capitală cu un aer respirabil însă acest lucru îl vom putea simţi fiecare dintre noi după ce Gabriela Firea şi primarii PSD vor pleca din funcţii, incompetenţa şi-au dovedit-o cu vârf şi îndesat", a punctat USR.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne