Comisia SRI cere demiterea generalului Dumbravă, acuzat de colaborare cu procuroarea din dosarul "Tel Drum"

Claudiu Manda, deputat PSD.
Claudiu Manda, deputat PSD. (Facebook)

Majoritatea PSD-ALDE din Comisia pentru controlul SRI a aprobat solicitarea de eliberare din funcţia de secretar general al Serviciului a generalului Dumitru Dumbravă.

Decizia a fost luată cu cinci voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă", pe fundalul acuzaţiilor lansate de Opoziţie care a catalogat mişcarea coaliţiei PSD-ALDE drept una politică.

Cu o zi în urmă, preşedintele Comisiei, pesedistul Claudiu Manda, anunţa că va fi luată o astfel de decizie pentru că nu se poate continua investigaţia cu Dumbravă în funcţia de secretar general al SRI.

"O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al SRI. Eu spun că din lucrurile pe care le-am mai discutat, în toată această perioadă, care au apărut inclusiv în spaţiul public, inclusiv afirmaţiile domnului Dumbravă, rămâne ca toate aceste analize să le facem, dar nu cred că le putem face cu domnul Dumbravă pe poziţia de secretar general", a declarat Manda.

În replică, SRI a anunţat că, "pentru a elimina suspiciunile menţionate de preşedintele comisiei în ceea ce priveşte corespondenţa între SRI şi comisie, Biroul Executiv a hotărât ca dialogul interinstituţional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului".

Potrivit Digi24, săptămâna trecută, după audierea lui Dumitru Dumbravă în Comisia pentru controlul SRI, preşedintele Comisiei, pesedistul Claudiu Manda, relata că generalul a spus că o cunoaşte pe procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează dosarul "Tel Drum", în care este urmărit penal preşedintele PSD.

"A spus că se cunosc, că au colaborat, că Lăncrănjan a colaborat bine cu SRI, că au fost şi momente în care au avut şi dispute. Au fost momente în care Lăncrănjan viza o serie de persoane din SRI şi a încercat să explice şi au fost tensiuni la momentul respectiv, spunând că este în competenţa Parchetului Militar să urmărească dacă s-au săvârşit infracţiuni", a declarat Manda, precizând că Dumbravă a negat că ar fi ajutat-o pe Lăncrănjan în carieră.

Tot deputatul PSD a relatat că Dumbravă ar fi vorbit despre întâlnirile pe care le-ar fi avut, cu judecători şi procurori, la Curtea de Apel Bucureşti, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tribunalul Militar sau Parchetul Militar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne