Cluburi de fotbal şi jucători din Europa au reacţionat după accidentul aviatic din Columbia

Un avion care a decolat din Bolivia cu 72 de pasageri la bord, plus echipajul, s-a prăbuşit pe traseul spre aeroportul internaţional din Medellin. La bord s-a aflat şi echipa braziliană de fotbal Chapecoense Real.
(Millonarios FC/twitter)

În urma tragediei aviatice din Columbia în care şi-au pierdut viaţa 76 de persoane, între care şi 19 jucători ai echipei braziliene Chapecoense, cluburi şi jucători de fotbal din Europa au reacţionat la aflarea veştii:

Atletico Madrid a scris pe Twitter: "Suntem emoţionaţi de accidentul avionului cu care călătorea echipa Chapecoense a fostului nostru jucător Cleber Santana, noi transmitem condoleanţele noastre familiilor persoanelor ucise în accident. Odihniţi-vă în pace".

Manchester United, care a pierdut opt jucători pe data de 6 februarie 1958, după un accident în cursul decolării unui avion de la München, a scris tot pe Twitter: "Gândurile lui Manchester United însoţesc echipa Chapecoense şi pe toţi cei afectaţi de tragedia din Columbia. #ForçaChapecoense".

FC Barcelona a transmis pe contul său de Twitter: "Susţinerea noastră şi solidaritatea noastră se adresează victimelor şi familiilor afectate de tragedia din Columbia".

Real Madrid: "Real Madrid regretă profund tragicul accident aerian al clubului brazilian Chapecoense şi adresează condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor. În acelaşi timp, noi adresăm urările noastre de restabilire promptă supravieţuitorilor". - a transmis clubul din capitala spaniolă pe site-ul său oficial.

Sergio Ramos, internaţional spaniol şi căpitan al echipei Real Madrid, a afirmat pe contul său de Twitter: "Gândurile noastre sunt alături de Chapecoense, de toate persoanele afectate de această tragedie şi de familiile lor. Nu avem cuvinte".

Alfredo Bocanegra, şeful autorităţii pentru aviaţie civilă, a mărturisit că sunt şase supravieţuitori: patru jucători ai echipei Chapecoense Real (Danilo şi Jackson Follmann, Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Ruschel) şi doi membri ai echipajului.

Unitatea naţională de gestionare a riscurilor şi catastrofelor (UNGRD), care indicase anterior că există 76 de morţi şi cinci supravieţuitori, a anunţat că "Nu este exclusă posibilitatea de a găsi alte persoane în viaţă".

Conform autorităţilor aeroportului 'José Maria Cordova', aeronava de tip British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lami, a avut probleme cu sistemul electronic înaintea accidentului.

Între timp, Confederaţia de fotbal din America de Sud (CONMEBOL) a suspendat finala Cupei Sudamericane, unde fotbaliştii brazilieni urmau să dispute miercuri prima manşă a finalei Cupei Sudamericana, a doua competiţie intercluburi de pe continent, în compania formaţiei columbiene Atletico Nacional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport