Cîţu: ASF a răspuns la comanda lui Dragnea şi a acţionat exact ca o instituţie de forţă a anilor '50

Senatorul Florin Cîţu s-a arătat extrem de nemulţumit de conducerea ASF, pe care o acuză că răspunde la comenzi politice, şi a anunţat că va solicita audieri în Comisia de buget-finanţe.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este doar o instituţie de forţă a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, a acuzat joi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"ASF a răspuns la comanda politică a lui Dragnea, susţinut de PSD-ALDE, şi acţionat exact ca o instituţie de forţă a anilor '50. Teoretic ASF este o instituţie de reglementare a pieţei de capital, independentă politic dar care raportează Parlamentului României. Am să cer audierea conducerii ASF în comisia de buget-finanţe de la Senat, la următoarea şedinţă, în legătură cu abuzul pe care l-a făcut faţă de un manager din sistemul privat de pensii", a declarat Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, mandatul acestei conduceri a ASF se termină în această lună.

"Niciuna din persoanele care sunt astăzi în conducerea ASF nu ar trebui lăsată să-şi continue mandatul. Este clar că toţi răspund la comanda lui Liviu Dragnea şi a PSD-ALDE şi sunt folosiţi de aceştia pentru a se răzbuna pe opoziţia politică (şi eu am fost anchetat) şi sectorul privat. Dacă Dragnea va continua cu această conducere, atunci PNL o va demite în bloc în primele zile după preluarea guvernării", a precizat Cîţu.

Reamintim că fosta şefă a companiei NN Pensii Raluca Ţintoiu a câştigat, marţi, procesul contra Autorităţii de Supraveghere Financiară, care a sancţionat-o în urma unor declaraţii făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, în mijlocul scandalului privind naţionalizarea Pilonului 2.

NN Pensii a trimis, în aprilie 2017, o informare către clienţi săi în care anunţa posibilitatea ca Guvernul să naţionalizeze Pilonul II de pensii. În replică, Dragnea a cerut sancţionarea Ralucăi Ţintoiu, iar conducerea ASF i-a retras în scurt timp şefei de la NN autorizaţia de practică, au lăsat-o practic fără serviciu, iar compania a primit o amendă de 100.000 de lei. N-a trecut mult timp de la incident şi oameni din Guvern au propus desfiinţarea Pilonului II de pensii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne