Ciorbea, despre OUG-ul pe Justiţie: I-am dat drumul la analiză, dar şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile, în a şaptea s-a odihnit

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit memoriul de la Uniunea Salvaţi România privind OUG-ul pe legile Justiţiei şi că va analiza această speţă "într-un ritm alert".

"Sigur că am început cu cei 2,3 oameni pe care îi avem la serviciul Contencios, pentru că noua lege a prevăzut creşterea cu 10 oameni, dar din păcate nu a intrat în vigoare. De trei ani vă tot spun asta şi văd că nu vă interesează. Asta e, ce să vă fac, dacă nu vă interesează?! Aşteptăm aşa cum le-am spus şi dânşilor (reprezentanţilor USR – n.r.), dacă doresc şi consider, dacă consideră că nu e prea jignitor pentru domniile lor, să ne transmită argumentele şi Parchetul General şi instanţele şi acele adunări generale ale procurorilor, care înţeleg că sunt în curs de desfăşurare. Şi le-am mai subliniat un aspect pentru că în opinia publică s-a lansat şi această dezbatere că ar putea fi vorba de un conflict juridic de natură constituţională, ipoteză în care noi nu avem nicio competenţă", a declarat Ciorbea.

Demnitarul a subliniat că, deocamdată, nu poate să spună dacă e caz de excepţie de neconstituţionalitate, situaţie în care are competenţă instituţia pe care o patronează, dacă e vorba de un conflict juridic de natură constituţională, sau dacă nu se impune deloc ridicarea unei excepţii.

"Deci i-am dat drumul la analiză deja, i-am dat drumul dar şi Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile, în a 7-a s-a odihnit, deci aveţi puţintică răbdare. Deci am văzut nişte titluri: opoziţia pune presiune asupra Avocatului Poporului, face nu ştiu ce. Eu nu cred că vreun parlamentar sau vreun reprezentant al partidelor din opoziţie a spus aşa ceva pentru că ştie că e împotriva legii. Nimeni n-are dreptul să pună presiune pe Avocatul Poporului. Nici măcar prin titluri din alea pe care le pun unii, titrează sau subtitrează în nu stiu ce fel. Nu, analizăm în mod serios şi într-un ritm foarte alert", a precizat Ciorbea.

Întrebat ce înseamnă "ritm alert", Avocatul Poporului a răspuns iritat: "Bun, acum nu-mi cereţi definiţii, vi le trimit la subsol, sau când dau răspunsul vă fac şi nota cu ce înseamnă fiecare. Sau luăm din DEX ce înseamnă cuvântul cutare, ce înseamnă expresia cealaltă."

O reporteră a insistat: "Au fost foarte multe solicitări făcute la dvs. şi pe alte legi şi la fel aţi spus că analizaţi însă nu s-a mai depus nicio sesizare la CCR. Din acest motiv vă întrebăm, înseamnă un an, doi trei?"

"Bun, eu v-am spus, s-ar putea să însemne două luni şi două săptămâni şi să vă spun la revedere şi vă bucuraţi toţi (i se termină mandatul - n.r.) sau se dă drumul la declanşarea operaţiunii solicitate de PNL (revocarea sa din funcţie - n.r.), şi atunci va fi un termen şi mai scurt şi veţi fi şi mai fericiţi unii. Deci, staţi liniştiţi pentru că în modul cel mai serios vreau să analizăm această situaţie şi chiar rog pe cei interesaţi şi de la Parchetul General şi de la adunările procurorilor şi din alte părţi care vor să ne aducă argumente, le stăm la dispoziţie cu cei 2-3 oameni care lucrează în acest domeniu. Alţii nu avem deocamdată", a punctat Ciorbea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne