Ciorbea, declaraţie uluitoare: Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilităţi în România

Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a plâns joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că activitatea instituţiei pe care o reprezintă e în proporţie de 95% ignorată.

"Mă supără faptul că circa 95% din activitatea instituţiei este complet ignorată, e vorba de cele 6 domenii sau departamente de activitate. Am în vedere de la drepturile omului, minorităţilor religioase, aici intră şi aspectele privind romii şi aşa mai departe. Domeniul al doilea privind drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu handicap, şi avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilităţi în România, chiar mult prea multe. Domeniul al treilelea, nou creat, referitor la drepturile copilului, şi zilnic avem nenumărate sesizări din oficiu, suntem în curs de a redacta 2 rapoarte speciale privind situaţiile copiilor. Domeniul privind adiministraţia din penitenciare şi domeniul privind taxele şi impozitele şi mecanismul de prevenire a torturii în locurile de detenţie", a declarat Ciorbea.

Oficialul le-a transmis jurnaliştilor că are mult de lucru, dar ştie că aceştia nu sunt interesaţi de celelalte 6 domenii.

"Avem de lucru, har Domnului, dar celelalte 6 domenii ştiu că nu vă interesează. Deci dacă vreţi doar pe tema ordonanţelor şi a unor legi, cu multă plăcere vă mai răspund. Dacă vă interesează vreodată un alt domeniu de activitate… pentru că o mică subliniere – suntem singura ţară din lume în care Avocatul Poporului are exclusiv această exclusivitate de a ataca ordonanţele de urgenţă. Sigura. De aici şi simpatia deosebită", a menţionat Ciobea.

Întrebat dacă îşi mai doreşte un nou mandat, având în vedere că peste două luni şi două săptămâni se împlinesc 5 ani de când a depus jurământul de Avocat al Poporului, Ciorbea a replicat: "N-am luat o decizie în privinţa asta, vă spun la modul cel mai sincer. Pentru că nu ştiu dacă e atât de plăcut să fii tot timpul atacat şi nimeni să nu remarce dacă a făcut ceva sau nu."

"Puneţi-vă în mişcare 'hashtag rezist', tot ce vreţi, şi găsiţi pe cineva cu nu ştiu câte stele, din nu ştiu ce partid, care să vă facă ce doriţi, cu care să fie de acord şi Preşedinţia, şi tribunalele, şi parchetele, toată lumea", a mai precizat Ciorbea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne