Cioloş: Atacul furibund al unor lideri PSD la adresa lui Moisă arată teama de oameni cinstiţi, curaţi, profesionişti

Plecarea lui Sorin Moisă din PSD - însoţită de explicaţii devastatoare pentru Dragnea - a fost înfierată violet de unii dintre mai marii partidului. Gestul lor arată, în opinia lui Cioloş, faptul că aceştia se tem de cei care nu pot fi atacaţi decât cu invective.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Comentariile liderilor PSD demonstrează că aceştia nu au înţeles nimic din demisia europarlamentarului Sorin Moisă, sau, dacă au înţeles, preferă să nu îşi asume ceva, pentru că, nu e aşa, ca să supravieţuiască în partid, una spun şi alta gândesc, scrie pe Facebook fostul premier Dacian Cioloş, după ce o serie de social-democraţi, în frunte cu Olguţa Vasilescu, au înfierat demisia colegului lor europarlamentar din PSD.

"Am lucrat cu Sorin mulţi ani, şi la Bucureşti şi la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înţeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie “omul" cuiva, aşa cum insistă unii dintre foştii lui colegi de partid, obişnuiţi probabil cu funcţiile primite pe bază de jurământ de obedienţă Şefului.

Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simţ făcut de un om care crede în valori şi în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiţi, curaţi, profesionişti, care nu pot fi atacaţi altfel decât cu invective", adaugă Cioloş.

Reamintim că europarlamentarul Sorin Moisă (politician despre care se spunea cândva că ar putea fi premierul dat de PSD) a anunţat sâmbătă, printr-o lungă postare pe Facebook, că îşi dă demisia din partidul care, sub conducerea lui Dragnea, a dezgropat reflexele din anii naţional-comunismului. Moisă a mai opinat că poziţia lui Dragnea în fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor a devenit nesustenabilă şi a opinat că asocierea OLAF la ancheta DNA vizându-l pe acesta e devastatoare şi face ridicolă teoria complotului "statului paralel şi ilegitim".

"Postura lui Liviu Dragnea este o pată pe obrazul fiecărui român care scoate capul în lume, se va face episodul doi la recentul film german pentru copii explicând corupţia din România: este infinit de nedrept pentru noi ca naţiune să fim în această situaţie. Patriotismul adevărat presupune uneori sacrificiul propriei persoane, fie şi prezumată inocentă, pe altarul binelui comun", scrie europarlamentarul.

Mai multe informaţii pot fi accesate aici

Ulterior, unii colegi de partid au sărit să-l atace pe Ivan, unul dintre cele mai virulente atacuri venind din partea Olguţei Vasilescu, aceasta catalogându-l pe Moisă drept un "securist mitel şi neînsemnat" şi îndemnându-l "să prindă viteză" că are Cioloş nevoie de "un argat."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne