Cioloş: Ar trebui nu doar să pice Guvernul, ci să avem şi alegeri anticipate

În momentul de faţă, există în Parlament o majoritate de parlamentari care realizează faptul că guvernul actual este nociv şi pentru România şi pentru partidele politice, inclusiv cele de la putere, susţine Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pentru România nu este suficient ca Guvernul Dăncilă să pice, ci este nevoie de alegeri anticipate pentru că majoritatea politică actuală şi-a pierdut legitimitatea, a susţinut, miercuri, fostul premier al ţării, tehnocratul Dacian Cioloş.

"Eu cred că ar trebui nu doar ca guvernul acesta să pice, ci am avea nevoie de alegeri anticipate, pentru că situaţia în care s-a ajuns, inclusiv politic, face că majoritatea politică actuală, cu liderii actuali, şi-au pierdut legitimitatea. (...) Ei spun că au legitimitate pentru că au câştigat asta prin vot. Păi, au venit cu un program de guvernare pe care nu l-au respectat până acum. (...) De asta eu cred că, dacă gândim sănătos din punctul de vedere al democraţiei din România, ar trebui acum nu doar să pice Guvernul, ci să avem şi alegeri anticipate şi cei care spun că au legitimitatea şi că ei pot să conducă, să dovedească că au încrederea electoratului după un an de proteste. Dar în primul rând e clar că guvernul ăsta aşa cum e el structurat, de la vârf, de la primul ministru, până la ultimul ministru cu mici, foarte mici excepţii, sunt oameni incompetenţi pe domeniul lor (...) şi atunci ar fi firesc să plece", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres, în cadrul unei dezbateri organizate de Platforma România 100 şi RO 100 Ploieşti.

De asemenea, fostul premier şi-a exprimat speranţa că în toamnă în Parlament va fi depusă o nouă moţiune de cenzură. Potrivit lui Cioloş, există o majoritate în Parlament care realizează faptul că actualul Guvern este "nociv", însă este nevoie de "înţelepciune şi inteligenţă" pentru a pune la masă această majoritate.

"Eu cred că, în momentul de faţă, există în Parlament o majoritate de parlamentari care realizează faptul că guvernul acesta e nociv şi pentru România şi pentru partidele politice, nu doar cele din opoziţie, dar inclusiv cele de la putere. Deci, eu cred că există în momentul de faţă o majoritate de genul acesta, cred că mai trebuie înţelepciunea, inteligenţa pentru a pune la masă această majoritate, chiar dacă asta nu e o soluţie pe termen lung, e o soluţie pe termen scurt pentru că guvernul ăsta să plece pentru că guvernul ăsta (...) chiar face rău prin lipsă de competenţă, prin indiferenţă, prin teama de a face anumite lucruri sau prin orientarea de a face anumite lucruri doar pentru a servi interesele unora dintre liderii politici, fac rău României şi fac rău inclusiv partidului care susţine guvernul respectiv. Deci, eu sper ca în lunile următoare, în toamnă, să mai existe pe masă o moţiune de cenzură şi să se găsească o altă soluţie. (...) Nu a trecut astăzi moţiunea pentru că probabil nu a fost înţelepciunea asta, abilitatea de a aduna majoritatea aia a celor care realizează că lucrurile nu merg în direcţia bună. Eu sper să existe în lunile următoare, după vacanţa de vară", a afirmat Cioloş.

Nu în ultimul rând, Dacian Cioloş a criticat faptul că persoane cu dosare penale fac modificări la legile justiţiei, precum şi "degringolada" din domeniul economic, susţinând că, pentru a respecta unele măsuri din programul de guvernare, cei aflaţi la putere "au aruncat în aer stabilitatea monetară, stabilitatea bugetară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne