Ciolacu: Anticipatele - o temă falsă. În România nu există criză. Nu are răbdare PNL să guverneze?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seară, la TVR 1, că alegerile anticipate reprezintă o “temă falsă”, în condiţiile în care, în opinia sa, în România nu există nicio criză care să justifice organizarea lor.

“Anticipate sunt atunci când există o criză (...). Avem un guvern, avem un preşedinte ales, avem un Parlament, anul viitor urmează alegeri. Deci, care este logica anticipatelor? Anticipate se fac când nu se poate crea o majoritate care să dea un guvern. (...) Unde este criza în România? Nu faci anticipate pentru că într-un anumit moment, un anumit partid stă mai bine în anumite sondaje şi atunci toată logica democratică se ghidează după sondajele de opinie sau cât de bine stă cineva în alegeri”, a susţinut liderul PSD, citat de Agerpres.

Şeful PSD a precizat că el nu consideră că “voturile de la alegerile prezidenţiale, atât la PSD, n-au fost toate voturile PSD, dar cu aceeaşi certitudine vă spun că nici voturile preşedintelui Klaus Iohannis nu sunt voturile PNL”.

“Nu au răbdare să guverneze ţara? E o temă falsă - anticipatele, care nu are niciun corespondent, în primul rând, constituţional”, a conchis Marcel Ciolacu.

Declaraţiile lui Ciolacu vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, la ameninţările făcute de liderul PSD, potrivit cărora social-democraţii vor depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Orban îşi angajează răspunderea sau dă ordonanţă de urgenţă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

“În primul rând este dreptul constituţional al grupului PSD să depună moţiune de cenzură. Dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că acest guvern minoritar este hotărât şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români. Şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul unei angajări a răspunderii, dar faptul că PSD vrea să ameninţe cu moţiune de cenzură nu sperie pe nimeni”, a susţinut Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă, în contextul în care eventuala moţiune de cenzură trece şi Guvernul Orban pică, este acesta un prilej pentru declanşarea alegerilor anticipate, preşedintele Iohannis a răspuns: “Cu siguranţă! Deci asta este bine să înţeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, ăsta e primul pas spre anticipate, foarte clar. Că se vor realiza sau nu, sigur, este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne