Ciobanul Ghiţă vine cu jalba la DNA. Milioane de euro, bani europeni, deturnaţi

Ciobanul Ghiţă nu e oier doar în reclame, ci crescător de animale în viaţa de zi cu zi. Şi, în calitatea sa de fermier, s-a prezentat la DNA pentru a reclama atribuirea ilegală a unor fonduri europene.
Ghiţa Ciobanul. Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale la Parlament.
Ghiţa Ciobanul. Protest al agricultorilor şi crescătorilor de animale la Parlament. (Epoch Times)

Celebrul "cioban Ghiţă", pe numele său real Gheorghe Dănuleţiu, s-a prezentat vineri, la DNA, pentru a depune o plângere care vizează atribuirea, spune el, ilegală a unor fonduri europene ce ar fi fost destinate producţiei de carne, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Dănuleţiu a venit vineri la DNA însoţit de alţi doi fermieri, să semneze declaraţii în faţa procurorilor. Cei trei susţin că reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au acordat preferenţial fondurile destinate producţiei de carne.

Fermierii nu au oferit presei nume sau informaţii suplimentare dar au precizat că le-au avansat procurorilor DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile.

Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile”, a declarat ciobanul Ghiţă.

La rândul său, unul dintre cei doi fermieri care l-au însoţit pe "Ghiţă" a adăugat că şi ministrul Agriculturii a fost sesizat cu privire la nemulţumirile lor, iar Daea le-a promis că o să verifice situaţia.

„Am semnat o petiţie în care am menţinut o fraudă în care Ministerul Agriculturii, legat de ANSVSA au făcut-o cu privire la programul minimis pentru berbecii de reprodus, de rasă şi originalitate pe teritoriul României. Au fost bani care s-au dat fără a fi controlaţi cum trebuie şi de cine trebuie. Sunt sume foarte mari, milioane de euro, fonduri europene venite pentru producţia de carne pentru fermieri. Aceşti bani nu au fost daţi în scopul acesta, ci în alte scopuri, beneficiind alte persoane. (...) Sunt bani cu dedicaţie specială, dirijaţi pentru anumite persoane. Aceste persoane sunt fermieri, preşedinţi de asociaţie, de federaţie. Nu dăm numele. Suntem trei inşi care am făcut sesizarea, această petiţie. Ne simţim nedreptăţiţi. Nu doar noi, ci toţi fermierii din ţară. Am depus documente, avem probe. Acum venim de la Ministerul Agriculturii, ne-a răspuns, a zis că se vor reglementa treburile. Problema cea mai dureroasă e că cei care au greşit nu vor să plătească. Fermierii la care au ajuns sumele dirijate, împreună cu angajaţi din cadrul ANSVSA, din cadrul Ministerului, sunt şi veterinari... E o filieră întreagă. E un lanţ întreg”, a declarat Dan Petrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne