Cine va beneficia de ridicarea vizelor pentru Canada?

Cei ce se visau deja in avionul de Canada după ce presa a titrat că Ottawa va ridica vizele pentru români, s-ar putea să mai aibă puţin de aşteptat.
Emigrarea în Canada în 2015
Emigrarea în Canada în 2015 (Facebook)

Deşi multă lume s-a bucurat la auzul veştii că Ottawa va ridica vizele pentru români, bucuria ar trebui să fie temperată. Canada nu va elimina total vizele, aşa cum s-a crezut sau cum s-a sperat, ci, în prima fază vor beneficia două categorii de persoane: cei care au avut în ultimii zece ani viză de Canada şi cei care au o viză valabilă de SUA, a explicat pentru hotnews.ro, Razvan Dupleac, consultant în imigraţie care trăieşte la Montreal.

Potrivit lui Dupleac, este vorba doar de ridicarea vizelor de turist, prin urmare cei care merg în Canada vor putea rămâne maxim şase luni de zile, fără drept de studii sau de muncă.

"Cei care au avut în ultimii zece ani o viză de Canada care mai e validă sau a expirat sau cei cu o viză validă de SUA vor avea nevoie de o simplă autorizaţie electronică de voiaj, care se obţine de pe site-ul guvernului Canadei în cinci minute şi costă 7 dolari", afirmă consultantul în imigraţie.

De asemenea, consultantul în migraţie Razvan Dupleac susţine însă că au apărut probleme în semnarea tratatului de liber schimb cu UE după Brexit şi că există riscul ca acesta să nu fie semnat până nu se lămureşte viitorul Marii Britanii.

Chiar dacă vizele pentru români şi bulgari vor fi ridicate în perioada următoare, în primă fază nu vor putea beneficia de această măsură decât categoriile de persoane enunţate mai sus, în rest toţi ceilalţi trebuie să aplice pentru o viză la fel ca până acum. "Într-un viitor şi mai îndepărtat, nu se ştie când, s-ar putea ca vizele să se ridice pentru toţi", este de părere Dupleac.

Consultantul în imigrări, care este şi director al publicaţiei Zigzag româno-canadian, susţine că informaţiile referitoare la categoriile de persoane care vor beneficia de ridicarea vizelor au fost confirmate recent de oficiali ai guvernului canadian din departamentul de imigrări.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că presa a scris ieri că ministrul pentru Imigraţie canadian, John McCallum, va veni săptămâna viitoare într-o vizită oficială la Bruxelles pentru a rezolva problema vizelor impuse României şi Bulgariei. Motivul? Canada vrea să deschidă drumul ratificării acordului de liber-schimb dintre Ottawa şi Bruxelles,

Decizia ar fi fost luată la scurt timp după ce Comisia Europeană a consimţit marţi să solicite avizul parlamentelor naţionale din Uniunea Europeană pentru adoptarea tratatului de liber-schimb UE-Canada. Cu alte cuvinte, oricare dintre parlamentele statelor membre ar putea respinge acest acord, ceea ce ar echivala cu efectul unui veto iar canadienii vor să preîntâmpine o eventuală opoziţie a României şi Bugariei pe motiv de vize.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne