Canada va trimite 1.000 de soldaţi în Letonia pentru o brigadă NATO

Canada va trimite 1.000 de soldaţi în Letonia pentru a se alătura unuia dintre batalioanele NATO ce sunt formate în estul Europei într-un spectacol de forţă împotriva Rusiei.
Soldaţi americani în Letonia (arhivă).
Soldaţi americani în Letonia (arhivă). (Captură Foto)

Ministerul canadian al apărării a susţinut într-o declaraţie că ţara sa, împreună cu SUA, Germania şi Marea Britanie, va crea şi va conduce o brigadă pregătită de luptă ce va contribui la consolidarea prezenţei militare a NATO în estul şi centrul Europei.

Declaraţia a mai susţinut că detaliile suplimentare ale trimiterii soldaţilor vor fi prezentate la viitorul summit NATO din Polonia.

Soldaţii americani vor face parte dintr-o forţă NATO de 4.000 de soldaţi ce va fi desfăşurată în statele Baltice şi Polonia pentru a descuraja ameninţările percepute din partea Rusiei.

„În calitate de partener responsabil în lume, Canada stă alături de aliaţii săi NATO pentru a descuraja agresiunea şi pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa”, a susţinut ministrul canadian al apărării Harjit Sajjan.

Decizia Canadei a avut loc, aparent, după ce preşedintele american Barack Obama a cerut conducerii canadiene să contribuie mai mult la NATO.

NATO plănuieşte să îşi extindă prezenţa militară în estul Europei în mijlocul conflictului din Ucraina şi a desfăşurat recent numeroase exerciţii militare în regiune.

Aproximativ 2.000 de soldaţi NATO au lansat la începutul acestei săptămâni un exerciţiu militar masiv în vestul Ucrainei, care va dura până în 8 iulie.

Rusia a criticat prezenţa militară a NATO în apropierea graniţelor sale, ameninţând că va lua măsuri nespecificate ca răspuns la activităţile alianţei vestice în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe