Chiliman: Primăria sectorului 1 va ataca proiectul Dâmboviţa Center

Primăria sectorului 1 va ataca hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care se aprobă Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul imobiliar Dâmboviţa Center, a declarat, luni, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Nu mă opun dezvoltării unor construcţii noi, ci soluţiei pentru realizarea acestui proiect imobiliar care a fost aprobat, luni, de Consiliul General, numai cu votul consilierilor PD-L. Acest proiect, în forma aprobată, va bloca şi mai mult centrul Capitalei, pentru că planul oferă soluţii doar pentru construcţii, nu şi pentru fluidizarea traficului", a afirmat primarul Andrei Chiliman, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei sectorului 1.

Edilul susţine că, în forma aprobată, proiectul imobiliar Dâmboviţa Center va bloca legătura între vestul şi centrul capitalei şi a amintit că există deja exemplul efectelor nocive asupra traficului în unele zone din Bucureşti în care au fost construite hipermarketuri.

"Le cer urbaniştilor şi proiectanţilor să caute mai întâi soluţiile pentru fluidizarea traficului în zona Cheiul Dâmboviţei - Ştirbei Vodă - Calea Plevnei şi, în funcţie de aceste soluţii, să înceapă construcţia proiectului imobiliar. Avem suficient de multe exemple în care au apărut construcţii care au dus la blocarea traficului. E timpul să căutăm soluţii utile pentru oraş, nu pentru interesele financiare ale unor dezvoltatori imobiliari. Până la identificarea unor soluţii reale pentru deblocarea traficului, voi ataca acest PUZ aprobat numai de consilierii PD-L", a spus Andrei Chiliman.

Proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea complexului multifuncţional urban Dâmboviţa Center a fost aprobat, luni, în şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul a iscat din nou o serie de polemici între membrii CGMB, dar la final a reuşit să obţină 28 de voturi pentru şi 23 împotrivă, astfel încât investiţia privind realizarea complexului multifuncţional să se poată realiza în centrul Capitalei.

Proiectul este unul controversat, deoarece o parte din arhitecţii urbanişti se opun, filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România apreciind că este de un prost gust "abominabil" şi are abateri majore de la planul urbanistic general.

În noiembrie 2007, Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei a avizat Planul de Urbanism Zonal Dâmboviţa Center, care a fost aprobat de arhitectul-şef Gheorghe Pătraşcu. Proiectul Dâmboviţa Center ar urma să se realizeze pe terenul pe care se află în prezent Casa Radio, în baza unui contract de parteneriat public privat, încheiat în 2002 şi reînnoit în 2006, între Guvernul României şi un grup internaţional de investitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne