Cezar Preda: Ponta şi Băsescu s-au înţeles între ei şi au încălcat Constituţia

Cezar Preda la Şcoala de vară a OTPDL şi OFPDL
Cezar Preda la Şcoala de vară a OTPDL şi OFPDL (Epoch Times România)

Deputatul PDL Cezar Preda a afirmat joi că învestirea noului Guvern Ponta 3 este neconstituţională pentru că a avut loc ca urmare a unei înţelegeri între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta luate înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale cu privire la sesizarea depusă de PDL şi PMP.

„Investirea Cabinetului Ponta 3 este neconstituţională. Preşedintele şi primul ministru au încălcat cu bună ştiinţă Constituţia, în baza unei înţelegeri în doi, înaintea pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea celor 52 de parlamentari. Ca semnatar al sesizării, solicit partidului meu, Partidul Democrat Liberal, să ia o poziţie fermă împotriva unei aşa-zise înţelegeri pe cuvânt şi pe încredere”, a declarat Cezar Preda.

„În anul 2012, pentru a respecta Constituţia, l-am apărat pe Traian Băsescu. Acum, în 2014, cer respectarea Constituţiei. Când aperi Constituţia României şi statul de drept, nu ataci pe nimeni. Nu putem admite să fim folosiţi într-un târg care a ieşit din limitele constituţionale”, a adăugat Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe la Palatul Cotroceni, că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta în care a convenit că acesta îşi va asuma răspunderea pe programul de guvernare, iar preşedintele va valida miniştrii Cabinetului Ponta 3.

Şeful statului a declarat că sesizarea făcută de parlamentarii PDL şi PMP va continua să producă efecte, dacă aceştia nu o retrag, subliniind că i se pare „extrem de important” ca în această situaţie CCR să se pronunţe pentru că este o situaţie absolut nouă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a subliniat marţi că prin semnarea protocolului între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare, ceea ce este un motiv de contestare a cabinetului Ponta 3.

Anterior şi preşedintele Traian Băsescu a declarat că în cazul în care Ponta va menţine programul USL, care în prezent nu mai există, consimte la „delegitimarea Guvernului României”.

Miercuri seară a avut loc ceremonia de investire a miniştrilor din Guvernul Ponta 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne