Centrul pentru Protecţia Consumatorilor: Scumpirea cartofilor în R. Moldova a fost cauzată de înţelegeri de cartel

Înţelegere de cartel
Înţelegere de cartel (facebook.com)

Centrul Naţional pentru Protecţia Consumatorilor (CNPC) informează că scumpirea „fără precedent” a cartofilor în R. Moldova ar fi fost cauzată de înţelegeri de cartel şi a cerut Consiliului Concurenţei să contracareze „practicile anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale precum şi protecţia intereselor economice ale consumatorilor”.

Sesizarea CNPC este reacţia la „nemulţumirile populaţiei R. Moldova cu privire la majorarea nejustificată şi fără precedent a preţului la cartofii autohtoni şi de import, comercializaţi în pieţe şi magazine”.

Presa de la Chişinău a relatat despre triplarea preţului cartofilor faţă de primăvara anului trecut, un kilogram ajungând la 17 lei. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor afirmă că scumpirea se poate explica prin micşorarea suprafeţelor însămânţate cu cartof în ultimii 3 ani şi a scăderii producţiei locale.

Deputatul ACUM Alexandr Slusari a atenţionat că momentan preţul la cartofi în R. Moldova este mai mare cu aproximativ 60% comparativ cu Ucraina. Acesta crede că cineva, sub acoperirea puterii, încearcă să obţină supraprofituri din contul celor mai săraci oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe