CEC: Contestaţia PDM împotriva lui Andrei Năstase trebuie examinată de instanţa de judecată

Comisia Electorală Centrală din R. Moldova
Comisia Electorală Centrală din R. Moldova (facebook.md/cec)

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău a restituit Partidului Democrat contestaţia împotriva blocului electoral ACUM, învinuit că ar face agitaţie online înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pentru a fi depusă direct în instanţă de judecată.

Potrivit prevederilor Codului electoral, CEC nu are competenţa să examineze asemenea contestaţii, care trebuie depuse direct în instanţele de judecată.

În scrisoarea de remitere a contestaţiei, CEC subliniază, totodată, că publicitatea electorală în reţeaua internet şi prin intermediul telefonului mobil este asimilată publicităţii electorale în presa scrisă.

Democraţii au cerut sancţionarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care a format blocul ACUM împreună cu partidul PAS, fiind acuzat că într-un mesaj video difuzat pe Facebook îndemna cetăţenii R. Moldova să participe la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe