Ce opţiuni preferă cumpărătorii de BMW

(STAN HONDA / AFP / Getty Images)

BMW Group a încheiat anul 2012 cu un record de vânzări, mai exact cu o creştere de 10,6% la nivel mondial, depăşind 1.845.186 de unităţi livrate în 2012, comparativ cu 1.668.982 unităţi în 2011. Compania a realizat recent şi o centralizare la zi a preferinţelor în materie de opţiuni ale cumpărătorilor mărcii.

Opţiuni importante pentru clienţii BMW

Conform datelor statistice, în ceea ce priveşte culorile, negru, alb şi gri alcătuiesc topul opţiunilor. Se observă totodată o tendinţă de schimbare importantă a clientului mărcii, care este tot mai preocupat de costurile totale de utilizare ale automobilului.

Referitor la finanţare, care a devenit foarte importantă, între anii 2009 şi 2012, dacă marca a înregistrat o creştere de aproximativ 90%, numărul de automobile BMW cumpărate prin leasing a crescut cu 250%.

Trei din patru clienţi au achiziţionat în 2012 un automobil în leasing, faţă de unul din doi în 2009, iar extinderea continuă a pachetului de produse BMW Financial Services a jucat un rol deosebit de important în acest sens.

În prezent, clienţii pot opta pentru costuri reduse de finanţare (cu dobândă 0%), pentru servicii de finanţare în lei cu dobândă fixă, sub rata inflaţiei (de până la 1,99%) sau pentru o finanţare cu rata redusă până la jumătate şi posibilitatea schimbării automobilului o dată la trei ani (BMW Select).

Cu xDrive, cu motor performant şi diesel

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive este disponibil pentru o gamă tot mai extinsă de modele, cele mai noi care au primit această tehnologie fiind BMW Seria 6 şi BMW Seria 1. în total, circa trei din patru modele BMW livrate în România sunt echipate cu această tehnologie, în timp ce peste 90% dintre clienţi optează pentru motor diesel.

Bazându-se pe o gamă nouă de produse cu calităţi foarte bune, BMW rămâne alegerea numărul unu în ceea ce priveşte modelele de înaltă performanţă.

Nu mai puţin de opt modele M, dintre care 7 M5 au ajuns în 2012 în România, iar noul propulsor de trei litri diesel cu trei turbine a deschis noua gamă de modele M Performance, care oferă un maxim de 381 CP şi un impresionat cuplu 750 Nm.

Acest tip de propulsor este inima celui mai rapid sedan diesel de serie şi celui mai rapid SUV diesel de serie din lume, chiar dacă alte companii au în ofertă propulsoare diesel de cilindree mai mare, cu mai mulţi cilindri.

De la apariţia sa în România, la jumătatea anului 2012, au fost livrate 23 de unităţi cu acest tip de motor, dintre care 13 BMW X6, 5 BMW Seria 5 şi 4 BMW X5.

Tehnologii avansate

Şi interesul clienţilor pentru tehnologii avansate a crescut, odată cu extinderea disponibilităţii sistemului Head-Up Display la o gamă tot mai mare de modele, inclusiv noul BMW Seria 3, acesta intrând în opţiunea a peste 5% dintre cumpărători.

Încă din toamna anului 2010, BMW a fost primul producător de automobile care a oferit internet pe automobil în România, iar soluţia înregistrează o evoluţie continuă şi diversificarea numărului de aplicaţii - de la Twitter şi Facebook, la browsing, web-radio sau funcţii precum Google Search sau streetview.

Sistemul este disponibil opţional pentru toată gama de modele, astfel că 10% din automobile sunt echipate deja cu o aplicaţie de conectare la internet, tendinţa este în creştere.

Despre MINI

Referitor la gama MINI, aceasta a încheiat anul cu o creştere de peste 15%, ajungând la 168 de unităţi.

Dacă MINI Roadster şi Coupe rămân modele de nişă, peste 55% din clienţi au fost cuceriţi de varianta clasică de caroserie, hatchback.

Pe de altă parte, cu 35% din totalul vânzărilor, MINI Countryman, primul model cu patru uşi şi cu tracţiune integrală al mărcii, este al doilea ca popularitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport