Cazul unei familii din Prahova care a trecut printr-un calvar pentru a demonstra că tatăl nu a murit de COVID: „Am reuşit până la urmă!”

(Screenshot)

O familie din comuna prahoveană Vărbilău a trecut printr-un adevărat coşmar pentru a dovedi că tatăl lor nu a murit din cauza Covidului. Iar acum, după înmormântare, membrii familiei vor trece prin noi încercări în efortul lor de a-i convinge pe săteni că nu sunt infectaţi sau suspecţi de infectare, relatează publicaţia observatorulph.ro.

Tatăl, în vârstă de 71 de ani, a murit pe data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti şi, ca situaţia să fie şi mai dificilă, familiei i s-a comunicat că, pentru ridicarea corpului neînsufleţit, trebuie să semneze un formular în care se menţiona că tatăl lor era suspect de Covid.

Familia a refuzat să semneze formularul şi, din acel moment, a fost pe drumuri timp de aproape o lună, mergând de la o instituţie la alta pentru a încerca să dovedească faptul că ruda lor nu a murit din cauza Covidului.

Bărbatul suferea de mai mult timp de insuficienţă renală şi de o serie de complicaţii şi, de asemenea, săptămânal făcea dializă. Potrivit familiei, tatăl lor a fost testat la fiecare sesiune de dializă şi rezultatele i-au ieşit negativ pentru Covid-19.

După mai bine de trei săptămâni, în baza buletinului de analize efectuat de Institutul Naţional “Cantacuzino”, familia a reuşit să arate că tatăl lor nu suferea de Covid în momentul decesului.

„Deci trei cereri am făcut pentru prelevarea probei… Inclusiv mama, care nu putea să meargă, am luat-o cu mine. Am reuşit până la urmă. Pe data de 30 [iulie – n.r.] s-a prelevat proba, iar pe 1 august le-a trimis rezultatul la DSP”, a declarat Livia Stancu, nora bărbatului decedat.

Potrivit publicaţiei citate, povestea însă nu se va încheia aici deoarece membrii familiei încearcă acum să-şi facă dreptate în instanţă şi, mai mult, vor să se afle, la ei în sat, că tatăl lor nu a avut temuta boală.

„Tot satul ne ocolea că avem Covid, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Judeţean. Vrem să ştie tot satul, toate instituţiile statului, că tata nu a avut Covid. Vrem să se afle adevărul!”, a mai relatat Livia Stancu.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne