Cazul elevilor abandonaţi prin aeroporturi. Poliţia Economică a intrat pe fir. Se lasă cu dosar de înşelăciune

Copiii aflati in excursie in Japonia, au fost abandonati de organizatorul roman, pe aeroportul din Tokyo.
Copiii aflati in excursie in Japonia, au fost abandonati de organizatorul roman, pe aeroportul din Tokyo. (edupedu.ro)

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal pentru înşelăciune în cazul elevilor care au fost lăsaţi prin aeroporturi în afara ţării de către organizatorul unor excursii în străinătate, informează edupedu.ro citând un comunicat primit la redacţie.

Poliţiştii precizează că “cercetările se vor efectua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”.

“Având în vedere articolele apărute în mass-media, referitoare la modul defectuos al organizării unei deplasări în străinătate, de către Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, pentru un grup de elevi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, faptă prev. şi ped. de art. 244 alin.1 Cod Penal, urmând ca după administrarea întregului material probator să fie propuse măsuri legale”, se precizează în comunicat.

Reamintim că peste 70 de copii, plecaţi în tabără în străinătate, au fost abandonaţi pe aeroportul din Tokyo după ce părinţii lor plătiseră bani grei pentru a-i trimite în excursie. Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii organizate în Tokyo de către o asociaţie din România care nu deţinea licenţă pentru activitatea de turism, informează edupedu.ro.

Ministerul Turismului declară că ştia despre asociaţia în cauză şi o amendase în trecut pentru că ar fi organizat excursii fără a avea licenţă. Asociaţia a anunţat pe pagina de Facebook că suspendă toate activităţile şi că îşi cere scuze pentru „inconvenientele create”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne