"Cavalerul liberalismului" în România, domn cu Alina Gorghiu: "Ar trebui să i se spună Gorghiu-Dej!" (Video)

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri, la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC că Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, este "o urmaşă demnă a Anei Pauker" şi că ar trebui să i se spună "Alina Gorghiu Dej".

Într-o alocuţiune susţinută la evenimentul ce marchează naşterea ALDE (numele formaţiunii rezultate din fuziunea PLR-PC, care copiază practic acronimul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European) Tăriceanu s-a erijat în adevăratul exponent al liberalismului în România, punându-se în antiteză cu PNL-ul despre care a susţinut că-i condus pe lângă "Ana Pauker Gorghiu", de locotenenţii lui Băsescu.

"Mai este un partid pe scena politică românească ce se defineşte ca fiind liberal sau care, în fine, s-a definit odinioară ca fiind liberal. Astăzi, după părerea mea, a rămas numai numele. Acest partid este condus de o persoană care, aşa cum o văd, uitându-mă la ea, urmărind-o în spaţiul public, este un fel de Ana Pauker, o urmaşă demnă a Anei Pauker (cei prezenţi în sala Congresului aplaudă n.r.). Cred că ar trebui să o numim Alina Gorghiu-Dej. Alături de ea, am văzut că acest partid este condus de un pluton de locotenenţi ai lui Traian Băsescu. Acesta este, din păcate, PNL-ul de azi. Aşteptările mele, practic, de la acest partid sunt nule şi cred că aşa văd lucrurile şi din ce în ce mai mulţi cetăţeni", a susţinut Tăriceanu.

Reamintim în context că apariţia "ALDE"-ului de România a fost salutată de Victor Ponta şi PSD care au încercat, de asemenea să-l prezinte pe Tăriceanu drept un adevărat liberal, unul care va continua, alături de social-democraţi, modelul lansat de USL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne